Circulatia din Dumbravita ar putea fi descongestionata prin doua noi drumuri realizate de CJT

De M. Hoster
Circulatia din Dumbravita ar putea fi descongestionata prin doua noi drumuri realizate de CJT
Problema circulaţiei care traversează centrul comunei Dumbrăviţa a revenit în actualitate odată cu deschiderea autostrăzii dintre Giarmata şi Arad. Numărul autovehiculelor care utilizează drumul judeţean a crescut foarte mult, iar extinderea carosabilului la trei benzi, investiţie derulată deja de CJ Timiş, nu mai acoperă cerinţele de trafic. Soluţia propusă de şeful CJT, Constantin Ostaficiuc: două noi drumuri de tip centură, construite în paralel cu axul principal al drumului.

În urmă cu câţiva ani Consiliul Judeţean Timiş a propus comunei Dumbrăviţa realizarea din fondurile instituţiei a unei centuri de ocolire a Dumbrăviţei. Iniţiativa nu a prea fost pe placul primăriei din localitate, iar acum se simt efectele negative al lipsei unui asemenea drum. „Noi am lansat propunerea către primăria Dumbrăviţa. Din păcate, am fost refuzaţi… Era în perioada în care toată lumea credea că dintr-un metru pătrat de teren se putea scoate un milion de euro. Iată că dezvoltarea imobiliară s-a oprit, dar efectele circulaţiei auto tot mai mari se simt”, a declarat, miercuri, Ostaficiuc. Primarul comunei incriminate, Szilagy Geza, prezent alături de şeful CJT la întâlnirea unde a fost făcută declaraţia nu a comentat absolut nimic la afirmaţiile lui Ostaficiuc.

Cum problemele de trafic actuale vor fi şi mai mult sporite în perspectiva anului 2014, atunci când autostrada va lega deja Bucureştiul de Viena, Consiliul Judeţena caută soluţii pentru a elimina pe cât posibil circulaţia din centrul Dumbrăviţei. Soluţiile: două drumuri noi, construite de o parte şi de cealaltă a axului central de circulaţie, drumul judeţean spre Lipova, un fel de centuri care să preia autovehiculele ce circulă pe actuala cale de comunicaţie. „Noi ne-am propus pentru început să realizăm un nou drum de acces, care să lege actuala centură de ocolire a Timişoarei de Calea Aradului. Acest drum ar urma să ocolească Dumbrăviţa şi să lege centura de ocolire de sensul giratoriu aflat la ieşirea din Timişoara, pe Calea Aradului, lângă Selgros. În perspectivă ne gândim să realizăm o a doua asemenea şosea, pe lângă liziera Pădurii Verzi, paralel cu drumul judeţean, pe partea dreaptă a acestuia. Şoseaua ar avea două benzi, ar porni din Calea Lipovei de la fosta BJATM şi ar merge până la centura Timişoarei”, a declarat Constantin Ostaficiuc. El a mai vorbit şi de un plan de extindere a porţiunii de drum judeţean dintre ieşirea de pe autostradă, la Giarmata, şi centura Timişoarei. Drumul actual de două benzi ar urma să aibă patru benzi, ceea ce va ajuta, de asemenea, la descongestionarea traficului. Numărul autovehiculelor care vor traversa acest drum va creşte foarte mult, aceasta dacă ne gândim că această rută va fi una dintre puţinele de acces către autostradă.

La buna desfăşurare a circulaţiei auto va contribui şi continuarea lucrărilor la inelul 4 de circulaţie al Timişoarei. Primarul Gheorghe Ciuhandu a anunţat că lucrările vor continua la această investiţie, iar finalizarea drumului va elimina, de asemenea, mare parte din maşinile care acum traversează oraşul de pe Bega.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !