Citadel Delivery în Oradea

De Camelia Busu
1Comentariu
Citadel Delivery în Oradea
Prima ediţie Citadel Delivery va fi creată la Oradea prin poezie, în Cetate.

Street Delivery este un eveniment manifest care închide strada pentru mașini și o redă pietonilor pentru a face mai frumoasă prin artă, desging și arhitectură. Același lucru se va întâmpla şi în Oradea în perioada 26-28 iulie. Citadel Delivery este despre a face cetatea un loc mai frumos și de a fi redescoperită prin alte prisme culturale.

Inspirată și susținută de evenimentul – manifest Street Delivery, care livrează străzile înapoi către pietoni, nu doar către mașinile lor, prima ediţie Citadel Delivery va fi creată la Oradea prin poezie pentru a reda Cetatea orădenilor, care să o redescopere şi să o compună, introducând-o din nou în peisajul cotidian ca un rezultat al inspiraţiei cetățenilor.

Sunteţi invitaţi să transformaţi Cetatea Oradei prin personificări, metafore, comparații, epitete și figuri de stil, să o transformaţi în versuri și imagini. „Împreună îi vom compume tabloul poetic și vom păși pe câmpul semantic, cu scenarii pregătite pentru a-i da viaţă şi culoare. La poésie est dans la rue, iar la Oradea poezia e în Cetate! Prin urmare, am strâns peste 22 de ateliere și proiecte artistice, arhitecturale, teatrale, literare, de mediu și sport, atât pentru adulți cât și pentru cei mici. Iar serile vor continua cu muzică live, proiecții de film, teatru și DJ seturi”, spune Maria Scripcă, coordonator Citadel Delivery.

Prima ediție Citadel Delivery este organizată de Fundația Cărturești împreună cu Asociația Pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR), în parteneriat cu Ordinul Arhitecților Bihor și Manifest pentru Oradea, cu sprijinul Primăriei Oradea.

Orașul, ca și poezia, se înțelege pe deplin atunci când îi traversezi străzile la pas, cu creionul în mână. Aveţi ocazia să interpretaţi Oradea prin vers şi imagine, metaforele și enigmele citadelei.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor