Citate biblice pe autobuz

4Comentarii
Citate biblice pe autobuz
ORADEA – Un client anonim a cumpărat, prin intermediul unei firme din Oradea, spaţiu publicitar pe un autobuz aparţinând regiei locale de transport, pe care a publicat citate din Biblie.

Nici firma de publicitate Promotion Media nici reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Local Oradea (RA OTL) nu vor să dezvăluie identitatea clientului. Reprezentanţi ai diferitelor confesiuni din Oradea au negat că ar avea vreo legătuă cu citatele de pe autobuz.

De mai bine de o lună, pe un autobuz care circulă prin Oradea au apărut citate biblice: “Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că l-a dat pe singurul Lui Fiu, pentru că oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică”, Ioan 3:16 “Iată Eu vin curând şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui”. Misteriosul client a cumpărat spaţiu publicitar pe mijlocul de transport în comun, de la regia de transport local, prin intermediul firmei de publicitate Promotion Media.

Clientul nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea şi nu promovează nicio confesiune sau biserică. “Este un client anonim, a plătit să fie afişate citate din Biblie, fără nume, fără număr de telefon, fără asociaţie, fără biserică, fără nimic”, a spus Cornel Lupău, directorul RA OTL.

“Un client ca oricare altul care a dorit să facă reclamă, aşa cum facem la geamuri şi la uşi termopan”, a declarat Roxana Miluţ, reprezentantul Promotion Media. Ea spune că misteriosul client a cumpărat publicitate pe un singur autobuz şi contractul este pe o perioadă determinată, cu posibilitatea de prelungire la cererea clientului. Deja mesajul se află pe autobuz de mai bine de o lună de zile. “Mesajul este foarte bun, nu promovează nimic rău. Aşa am considerat şi noi şi de aceea am acceptat contractul”, a continuat Roxana Miluţ. Ea a spus că acelaşi client a avut mesaje asemănătoare pe câteva panouri mari, amplasate pe blocuri şi case din Oradea, însă contractele respective au expirat.

 

Reclamă interzisă

 

Singura reclamă pe care OTL-ul a trebuit să o ia jos de pe tramvaie a fost cea a unui serviciu funerar, în februarie 2005. Atunci, Raluca Covăcescu, director al Instituţiei Arhitectului-Şef din cadrul Primăriei Oradea, a explicat că în urma reclamaţiilor mai multor orădeni vârstnici iritaţi să se plimbe cu „tramvaiul morţii”, s-a scos reclama prin proiect de hotărâre apobat de Consiliul Local. „Hotărârea a fost legală fiindă s-a referit la toate firmele de pompe funebre, nu la una anume. Astfel că nu s-a putut pune problema discriminării”, a explicat Covăcescu. Astfel că dacă unii orădeni s-ar arăta deranjaţi de versetele biblice în scris, Consiliul Local ar trebui să interzică orice reclamă a unui cult sau confesiune.


Georgiana Anghel4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor