Cititori în stele

1Comentariu
Cititori în stele
ORADEA – Elevii bihoreni au reprezentat cu onoare judeţul nostru la olimpiada naţională de astronomie şi astrofizică, desfăşurată în perioada 30 aprilie- 4 mai în localitatea Bârlad din judeţul Vaslui.

Echipajul bihorean a fost format din şapte elevi care au participat la două categorii: juniori şi seniori.

La categoria juniori elevii bihoreni au obţinut fiecare câte un premiu, cel mai bine plasata fiind Denis Derecichei de la Şcoala „Dacia” care a obţinut locul secund. Pe locul III s-a clasat Sebastian Trifa de la Şcoala „Dacia”, iar Marius Deaconu de la aceeaşi şcoală şi Vlad Filimon de la Colegiul „Emanuil Gojdu” au obţinut menţiuni.

Nici „seniorii nu s-au lăsat mai prejos aducând încă două menţiuni de la olimpiadă prin reprezentanţii Pardi Anabele de la „Emanuil Gojdu” şi Vesselenyi Tibor de la Liceul „Edy Endre”.

Selectaţi în lot
Olimpiada naţională de astronomie şi astrofizică a aviut două probe pe care participanţii au trebuit să le parcurgă penntru a fi ierarhizaţi. Prima probă a fost cea teoretică, în care concurenţii au avut de rezolvat o problemă de astronomie, iar cea de-a doua priba a fost cea de observaţie, unde trebuiau să recunoască unele constelaţii pe o harta mută, formată doar din puncte.

„Pentru acest concurs toţi membrii lotului bihorean au dat dovadă de tenacitate în pregătire, fapt demonstrat şi de numărul mare de premii obţinute”, afirmă prof. Marin Bica, coordonatorul lotul de olimpici.

Ca urmare a preselecţiei pentru lotul naţional, care va participa la olimpiada internaţională ce va avea loc în Trieste-Italia între 1 şi 8 iunie, au fost selectaţi toţi cei patru juniori bihoreni participanţi.
Valentin Teuca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor