Ciupercile Ma Ling necorespunzatoare calitativ

Vesti proaste pentru vegetarieni si pentru persoanele care respectã Postul Pastelui. Ciupercile conservate comercializate în Bihor nu prea corespund normelor de calitate. În urma controalelor reprezentantilor OJPC Bihor s-a constatat cã un procentaj îngrijorãtor din totalul de ciuperci comercializate pe piata localã este neconform prevederilor legale.

Sãptãmâna trecutã au fost controlati 21 de operatori economici care comercializeazã ciuperci conservate. Doar la doi dintre acestia nu s-au constatat abateri, astfel încât reprezentantii OJPC au avut de întocmit 19 procese verbale de constatare a contraventiei.

Amenzile s-au ridicat la suma de 4.600 RON, sase operatori scãpând doar cu avertismente. Din cele peste 420.000 de kg de ciuperci controlate, 406.000 kg prezentau diferite probleme. „Aceastã cantitate a fost opritã temporar de la comercializare, pânã la îndeplinirea mãsurilor stabilite pentru remedierea deficientelor”, a declarat Cristiana Bigan, directorul executiv al OJPC Bihor.

Lipsuri

Ciupercile Kleva, Atifco, La grande familia, Ayecue, Ma Ling, Victory, Lucy Moon, Iska, Top Ten, au fost gãsite la majoritatea agentilor economici controlati în Bihor. La toate s-a constatat lipsa inscriptionãrii unei mentiuni cu privire la denumirea procedeului de prelucrare si a mediului de conservare. Nu aveau inscriptionatã cantitatea netã a componentei solide ciupercile tãiate Luchy Moon si Ma Ling. Majoritatea ciupercilor conservate provenite din import aveau inscriptionate neconform data durabilitãtii minimale.

Actiunea OJPC Bihor s-a înscris în activitatea de control desfãsuratã la nivel national. Situatia este la fel de proastã si în acest context, având în vedere cã s-au constatat abateri la 86,4% din cantitatea de ciuperci controlatã (103 tone).

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !