CJ asteapta semnale din scoli

Cei din Consiliul Judeţean spun că şcolile ar trebui să fie atente la recepţia merelor şi să reclame problemele.

Joi, angajaţii Consiliului Judetean spuneau că nu au primit nicio reclamatie de la şcoli, nici scrisă, nici verbală, cu privire la calitatea merelor furnizate de către Derpan în Oradea. Mai mult, Doina Tiurbe şi Anca Toderici, de la Compartimentul Derulare Programe şi Ajutoare, spun că la Consiliul Judeţean nu s-au primit încă nici notele de recepţie, pentru recepţiile merelor, făcute de şcoli. Aceasta în condiţiile în care merele au început să fie distribuite în şcoli încă din 15 noiembrie.

Joi, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Mircea Jacan, reitera ideea că e responsabilitatea integrală a şcolilor de a recepţiona sau nu merele primite de la furnizor.

Recepţii, verificări…

În contractul încheiat între Consiliul Judeţean Bihor şi Derpan SRL Galaţi pe 16 noiembrie a.c. se specifică faptul că „livrarea produselor în conformitate cu graficul de timp şi cantităţile de hrană distribuită vor fi confirmate prin «Proces-verbal de constatare» încheiat între autoritatea contractantă şi furnizor”. Acest proces-verbal se încheie pe baza facturii însoţite „în mod obligatoriu” de centralizatorul notelor de recepţie, primite de la şcoli separat pentru perioada facturată, semnate şi parafate de benefciari (şcoli). De asemenea, directorii coordonatori ai şcolilor trebuie să-şi însuşească anumite documente din care să rezulte prezenţa şcolarilor la program.

Însă, în paralel cu această procedură, din contract mai reiese că autoritatea contractantă, adică CJ Bihor, efectuează controale „privind furnizarea produselor pe toată perioada derulării contractului, întocmind Note de constatare pe care le transmite furnizorului”. Aceste note de constatare sunt luate în considerare la întocmirea proceselor-verbale lunare de constatare. Dacă se constată deficienţe la livrarea produselor, furnizorul poate fi penalizat, în baza Codului fiscal. Însă asemenea controale nu au fost încă întreprinse de Consiliul Judeţean în Oradea, pentru programul de distribuţie a merelor. Se aşteaptă însă notele de recepţie ale merelor…

CĂLIN CORPAŞ0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !