CJ Bihor îşi triază Cultura

2Comentarii
CJ Bihor îşi triază Cultura
Instituţiile de cultură din subordinea Consiliului Judeţean au fost obligate să reducă posturi şi oameni.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Voloşeniuc , ne-a informat joi  că la şedinţa Consiliului Judeţean de luni Executivul judeţean va pune în faţa aleşilor un proiect de hotărâre pentru reducerea a 39-40 de oameni din instituţiile subordonate CJ Bihor. E vorba despre instituţiile de cultură de sub tutela Consiliului Judeţean. Anunţul vine după ce preşedintele Ţîrle anunţa recent o reducere, în primă fază, a 64 de posturi vacante.

De unde se reduc?

Vor fi reduşi 11 angajaţi ai Filarmonicii, zece de la Teatrul de Stat, şase de la Muzeul Ţării Crişurilor, cinci de la Biblioteca Judeţean, trei de la Teatrul Arcadia, doi de la Şcoala de Arte şi Meserii Francisc Hubic, unul de la Revista Familia şi unul de la Centrul Judeţean pentru Cultură şi Creaţie.

„Dacă luăm o medie a cheltuielilor cu un om de 2.000 lei/lună, rezultă o economisire de aproape 100.000 de lei noi într-un an”, ne-a spus Voloşeniuc. Potrivit vicepreşedintelui CJ, au fost stabilite mai multe criterii pentru desemnarea persoanelor concediate: pensionabili, cei cu cumul de funcţie, indisciplinaţii, cei cu probleme de prezenţă la serviciu. „Vor fi şi victime colaterale, dar n-avem ce face…”, a mai adăugat reprezentantul Executivului judeţean. În acest context al reducerilor, CJ Bihor va fi nevoit să-şi reducă luni bugetul de pe hârtie, pentru a-l adapta realităţii încasărilor. Astfel, bugetul judeţului va trebui diminuat cu circa 3 milioane de lei noi!

Voloşeniuc ne-a asigurat că se vor opera concedieri şi în aparatul propriu al CJ Bihor, precum şi la Evidenţa Persoanei, la Camera Agricolă şi la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor. Angajaţii de la aceste instituţii sunt însă în marea lor majoritate funcţionari publici, nu contractuali, aşa cum e cazul celor din Cultură. Astfel, legislaţia prevede o procedură mai complicată privind concedierile.

CĂLIN CORPAŞ2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor