CJ Bihor refuză parcuri industriale în echipă cu Bolojan

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
36Comentarii
Traian Bodea, „pas” ofertei lui Bolojan
Traian Bodea, „pas” ofertei lui Bolojan
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Traian Bodea (ALDE) a trimis la coş, practic, propunerea primarului Ilie Bolojan, privind parcurile industriale.

Vineri, Bolojan propusese ca CJ Bihor să intre acţionar în Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) alături de Primăria Oradea şi, implicit, Judeţul să renunţe la societatea sa comercială denumită SC Parcuri Industriale Bihor SRL, în scopul dezvoltării în comun a unor parcuri industriale în mai multe locuri din judeţ. Motivul invocat de Bolojan: faptul că SC-ul înfiinţat de CJ Bihor în 2012 nu a făcut, practic, nimic, în timp ce o coordonare a eforturilor între Primărie şi CJ Bihor ar fi benefică judeţului.

Printr-un comunicat de presă, Bodea declină propunerea lui Bolojan, arătând că primarul de Oradea ar fi putut să facă această joncţiune din 2012 încoace, când preşedinte al CJ Bihor a fost nimeni altul decât colegul de partid al lui Bolojan, Cornel Popa. Întrebând de ce Bolojan nu a venit cu propunerea la Popa, Bodea admite că SC Parcuri Industriale Bihor SRL nu a avut până acum rezultate, dar susţine că „nu este nicidecum vina actualei coaliţii, ci poate intenţionată sau datorată deficienţelor de management ale fostului conducător judeţean”.

„Orădeni contra bihoreni”

Subliniind cum Bolojan şi Popa nu au intrat cu PMO şi CJB ca acţionari în aceeaşi firmă cu obiective industriale, deşi erau din acelaşi partid, în schimb, Traian Bodea îl acuză pe primarul de Oradea că-i discriminează pe bihorenii din judeţ! „Acesta doreşte să producă un clivaj de tipul „orădeni contra bihoreni”, în care bihorenii nu sunt importanţi şi asta doar din cauză că administraţiile publice importante nu au aceeaşi culoare politică”, transmite Bodea. Vicele de la Judeţ mai opinează că „sintagma „forţă de muncă ieftină în judeţ” este una şi mai păguboasă pentru dezvoltarea Oradiei şi Bihorului în general, prin astfel de abordări în care împărţim bihorenii în cetăţeni de rang I şi rang II nu încurajează nici salarii mai mari, nici peformanţa economică şi nici migraţia populaţiei nu o vom putea stopa”.

În finalul comunicatului său, Traian Bodea dă asigurări în această perioadă departamentele pe care el coordonează lucrează la un proiect pentru dezvoltarea judeţului, bazat pe parteneriate cu asociaţiile profesionale, pentru locuri de muncă bine plătite, venite pe fondul încurajării inovaţiei tehnologice şi în agricultură…

Reamintim că CJ Bihor a refuzat şi oferta lui Bolojan de a subvenţiona noile curse la Aeroportul Oradea, aflat sub tutela administraţiei judeţene cu care liberalii sunt în conflict politic.36Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor