CJ Bihor: Titlu de parc industrial primit pentru Tileagd

De Călin Corpaş
1Comentariu
CJ Bihor: Titlu de parc industrial primit pentru Tileagd
Parcul industrial dorit la Tileagd are actele în regulă şi se fac paşi înainte. Beiuşul şi Săcueniul sunt în urmă.

După întârzieri şi tărăgănări, Consiliul Judeţean a primit, finalmente, titlul de parc industrial pentru facilitatea industrială ce se doreşte la Tileagd, pentru care există deja teren. Ministerul Dezvoltării Regionale şi pentru Administraţie Publică (MDRAP) respinsese iniţial dosarul întocmit de CJ Bihor, considerându-l incomplet, în toamna anului 2016. „S-a primit titlul de parc industrial pentru Tileagd. Urmează să facem proiectul tehnic pentru utilităţi şi, totodată, să dăm drumul la investiţiile în utilităţi, la Tileagd”, anunţă vicepreşedintele Traian Bodea (ALDE), responsabil de Direcţia Economică în Consiliul Judeţean. Administraţia judeţeană îşi doreşte ca să utileze terenul pus la dispoziţie de Primăria Tileagd, pentru atragerea eventualilor investitori.

Probleme la Beiuş

Potrivit acestuia, şi Săcueniul a emis o Hotărâre de Consiliu Local pentru a adera la societatea înfiinţată de Consiliul Judeţean – Parcuri Industriale SRL, condusă de Adina Rada – şi şi-au făcut evaluarea terenului cu care intră în parteneriat cu CJ Bihor, pentru realizarea unui parc industrial în Săcueni. „În schimb, Beiuşul stagnează, fiindcă ar avea un litigiu pe terenul ce face obiectul parcului industrial. Sunt ceva revendicări. Ori îşi rezolvă problema, ori găsesc alt teren”, este vestea proastă pe care o dă Bodea. Acesta afirmă, însă, că doreşte ca parcul din Tileagd să prindă viaţă cât mai repede. „Vrem să urgentăm cu Tileagd, avem o solicitare de a se amplasa o unitate de producţie de la un producător, o multinaţională care produce mâncare de câini. Tileagdul poate fi o reuşită, cu siguranţă”, estimează vicele.

Ideea realizării unor parcuri industriale şi în alte localităţi din Bihor decât Oradea a încolţit în timpul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Cornel Popa, însă iniţiativa rămâne să fie concretizată, la aproape cinci ani distanţă.

Joi, preşedintele Iohannis a promulgat bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale. Astfel, administraţiile judeţeană şi cele locale îşi pot vota bugetul. „Vom prinde o sumă pentru tema de proiectare (la parcul industrial de la Tileagd – n.red.). După aceea, dacă va fi nevoie vom face o rectificare. Până se obţin toate avizele, proiectul tehnic va lua timp. Ne dorim să scoatem la licitaţie separat, proiectul şi execuţia”, anunţă Bodea.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor