CJ îşi schimbă reprezentanţii în AGA

BIHOR - După modelul Consiliului Local Oradea, care a înlocuit reprezentanţii vechii echipe de conducere în consiliile de administraţie ale regiilor din subordine, Consiliul Judeţean îşi desemnează joi noii reprezentanţi în Adunarea Generală a Acţionarilor în societăţile în care este asociat.

Aceste persoane sunt împuternicite să reprezinte interesele judeţului Bihor legate de societatea comercială respectivă. Până acum, reprezentantul Consiliului Judeţean la Drumurile Judeţene a fost Bothazy Nandor, iar la Transilvania Tour, actualul consilier judeţean PSD Ioan Mang. „Având în vedere faptul că prin Adresa înregistrată la registratura Consiliului Judeţean Bihor sub nr. 303/J din data de 8 august 2008 dl Bothazy Nandor solicită încetarea raportului de muncă începând cu data de 29.08.2008, CJ Bihor va numi o altă persoană pe această poziţie”, se arată în proiectul de hotărâre care se afla azi pe masa consilierilor judeţeni.

În urmă cu doi ani, în CJ s-a aprobat înfiinţarea unei societăţi comerciale pe acţiuni care să aibă ca obiect activitatea de distribuţie a gazelor naturale în judetul Bihor, ca urmare a asocierii Consiliului Judeţean Bihor cu SC Amarad SA Arad şi cu consiliile locale municipale, orăşeneşti şi/sau comunale menţionate în proiectul Actului Constitutiv al societăţii comerciale.

Având în vedere faptul că împreună cu alte unităţi administrativ-teritoriale şi cu o persoană juridică de drept privat (SC AMARAD SA Arad) CJ este asociat la SC Gaz Bihor SA, capii judeţului îşi vor trimite, pentru prima dată, reprezentanţi şi în această instituţie.

Afaceri în suspans

Noua conducere a judeţului are o viziune diferită de tandemul UDMR-PD în ceea ce priveşte participarea CJ ca acţionar la Drumuri Judeţene, respectiv Transilvania Tour. Fostul Consiliu Judeţean şi-a dat acordul de principiu pentru ca acţiunile pe care judeţul le deţine la cele două societăţi să fie scoase la vânzare. Argumentele cu care fostul preşedinte Alexandru Kiss şi-a susţinut intenţia de a ieşi din afacerile cu trei dintre cei mai de succes oameni de afaceri, Beniamin Rus şi fraţiiMicula, au fost că Drumurile Judeţene, respectiv Transilvania Tour, nu aduc profit, ba mai mult, sunt adevărate pietre de moară pentru judetul Bihor.

Cele două societăţi urmau să fie şi evaluate pentru ca acţiunile să poată fi vândute. UDMR îşi menţine, în continuare, intenţia de a vinde cota de participare a CJ la cele două societăţi, spune Szabo Odon, consilier judeţean. „Nu am discutat încă acest subiect, pentru noi nu este o prioritate vânzarea acţiunilor CJ Bihor”, spune purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Dumitru Ţiplea.

Veronica Bursasiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !