CJ râvneşte la sediul BNR!

CJ râvneşte la sediul BNR!
ORADEA – Începută cu o alocuţiune de o jumătate de oră a ministrului delegat pentru Lucrări Publice, Borbely Laszlo, aflat în vizită în Bihor, şedinţa efectivă de azi a Consiliului Judeţean nu a durat mai mult de o oră.

Consilierii judeţeni au parcurs cele treisprezece puncte de pe ordinea de zi fără prea multe comentarii.

În ciuda faptului că aleşii judeţeni au votat pe nerăsuflate punctul 10 de pe ordinea de zi, acest punct nu a fost unul oarecare. Practic, s-a votat pentru preluarea de către Consiliul Judeţean a sediului sucursalei din Oradea a Băncii Naţionale Române (BNR), situat în Parcul Traian nr. 8! Consilierii şi-au dat însă doar un acord de principiu pentru preluarea imobilului situat chiar lângă Palatul Justiţiei, acest lucru neproducând efecte juridice.

Pentru ca stabilimentul să poată trece în administrarea CJ Bihor mai trebuie şi acordul BNR, proprietarul imobilului încă din 1921. Directorul sucursalei, Florica Floruţiu, subliniază că nimeni de la Consiliul Judeţean nu a vorbit cu ea despre această intenţie! „Sediul sucursalei este proprietatea privată a BNR încă din 1921. Este problema lor (a CJ – n.r.). Fiecare poate să hotărască ce vrea.

De exemplu, că-şi trec în proprietate Vulturul Negru”, ne-a spus Florica Floruţiu. Tot Floruţiu ne-a asigurat că BNR îşi va menţine sucursala la Oradea, astfel încât nu se întruneşte nici o premisă pentru ca imobilul să treacă la CJ.

 

„O discuţie mai veche”

În legătură cu acest subiect, vicepreşedintele Ştefan Seremi ne-a declarat că „a fost o discuţie mai demult că BNR vrea să plece de acolo. Dacă rămâne la Stat şi BNR pleacă, atunci clădirea ar putea fi preluată”.

„Sediul era în discuţie de mult ca să fie cedat Consiliului Judeţean. Nu ştiu în ce măsură s-a discutat cu banca, pentru că n-am participat la discuţii, însă votul consilierilor de azi (ieri – n.r.) reprezintă un acord de principiu, ce nu influenţează cu nimic în a se da sau a nu se da. Vă repet, este o discuţie mai veche, poate şi de un an de zile”, a spus şi celălalt vicepreşedinte al Consiliului, Gavrilă Ghilea.

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !