CJ şi-a rectificat bugetul

1Comentariu
CJ şi-a rectificat bugetul
Consilierii judeţeni au ajustat marti bugetul administraţiei bihorene cu aproximativ 90 miliarde de lei vechi. Majoritatea banilor provin din vânzarea terenurilor destinate viitorului cartier Kiss către firma Selina, operaţiune de pe urma căreia CJ a încasat circa 2,5 milioane de euro.

Cele mai multe fonduri au avut ca destinaţie instituţiile aflate sub patronajul Consiliului Judeţean. Astfel, Teatrul de Stat a primit 2,8 miliarde pentru lucrările de renovare şi dotarea cu echipamente, în timp ce Biblioteca Judeţeană a primit 620 de milioane în acelaşi scop.

Pentru cheltuielile cu personalul, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului a primit 6,15 miliarde de lei vechi. Nu a fost uitat nici Muzeul Ţării Crişurilor, care a primit 100 de milioane pentru organizarea Târgului Meşterilor Populari.

Drumuri şi fundaţii

Şoselele Bihorului au înghiţit şi ele fonduri respectabile. Pentru continuarea drumului judeţean Şoimi – Uileacu de Beiuş, realizarea de parcări pentru cântarul mobil şi întocmirea mai multor studii de fezabilitate au fost alocate aproape 4,5 miliarde.

Consilierii judeţeni s-au dovedit generoşi şi cu fundaţiile. Astfel, Fundaţia Social Comunitară a judeţului Bihor a primit un miliard, la fel ca Fundaţia Euroregiunea Bihor – Hajdu-Bihar. Fundaţia de Protejare a Monumentelor a primit 500 de milioane.

Fotbal pe pâine

Un interes deosebit a suscitat finanţarea echipei de fotbal FC Bihor. De dreapta sau de stânga, aleşii au ţinut să aibă un punct de vedere în această privinţă. Atmosfera a fost destinsă de intervenţia consilierului peremist Vasile Gârba, care încerca să explice de ce este împotriva finanţării FC Bihor. Lui Gârba i s-a amintit că s-a abţinut la votul anterior. Replica lui a provocat ilaritate în sala de şedinţe: „Ne-am abţinut cu specificarea că am fost împotrivă”.

Potrivit vicepreşedintelui Gavrilă Ghilea, clubul de fotbal va economisi din resursele limitate ale CJ şi Primăriei Oradea. Lotul tânăr nu necesită atâtea cheltuieli, iar obiectivul de promovare poate fi atins tocmai cu ajutorul ambiţiei jucătorilor dornici de afirmare. „Există şanse frumoase să ne clasăm pe un loc bun, iar primele două echipe promovează în prima ligă fotbalistică”, a spus Ghilea.

Sprijinul vicepreşedintelui pentru FC Bihor a fost întărit prin votul plenului, care a admis finanţarea clubului cu 4 miliarde de lei vechi.

Horia Trifa1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor