CL Oradea, în şedinţă „stradală”

Bulevardul Decebal va intra din nou în lucrări
Bulevardul Decebal va intra din nou în lucrări
Consiliului Local Oradea va dezbate şi vota azi, de la ora 14:00, un Proiect de Hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţie „Modernizare străzi în vederea fluidizării traficului de acces între zone rezidenţiale şi funcţionale din municipiul Oradea”, finanţat atât prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013 cât şi prin contribuţia municipalităţii.

Astfel, Ministerul Dezvoltării a avizat acest proiect privind modernizarea a 19 străzi orădene: Alexandru Cazaban, Almaşului, Ardealului, Bumbacului, Decebal, Depoului, Gala Galaction, Horea, Iuliu Maniu, Margaretei, Măslinului, Miron Costin, Morii, Sabinelor, Splaiul Crişanei, Traian Vuia, Ursului, Vaporului şi Viorelelor.

Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest a verificat săptămâna trecută situaţia în teren înainte de a semna contractul de finanţare cu Primăria Oradea. „Acum se finalizează caietul de sarcini pentru licitaţie iar până la 1 septembrie vom da drumul la licitaţii pentru cele 19 străzi. Este vorba de lucrări importante, pe o lungime de 9,1 km, în valoare de 8,2 milioane euro, cu o durată de realizare de 39 de luni”, explică primarul Bolojan.

Canalizarea decide

Se va începe cu străzile care au reţele viabile de apă-canal. „La finele lui august vom putea preciza străzile cu care vom începe, după o consultare cu Direcţia Tehnică şi Compania de Apă Oradea şi cei ai Direcţiei Tehnice din Primărie”, a mai subliniat primarul Bolojan importanţa conexării lucrărilor cu cele de modernizare a reţelei apă-canal, pentru a nu se sparge asfaltul după turnare.

Sunt lucrăripe o lungime de 9,1 km, în valoare de 8,2 milioane euro, cu o durată de realizare de 39 de luni” Ilie Bolojan.

Cristian Horgoş

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !