CL Tileagd, ca-n Caracal

6Comentarii
TILEAGD – Reuniţi în şedinţă după o „vacanţă” de patru luni, consilierii din Tileagd se joacă de-a bugetul. Joaca lor are consecinţe directe asupra salariilor bugetarilor şi blochează proiectele comunei.

Consilierii PSD – PD-L încearcă, prin manevra de a boicota inclusiv bugetul pe care l-au votat, să blocheze acţiunile primarului Adrian Codrean. Victime sunt însă sute de familii care primesc salarii din bugetul local. Dintre cei care depind de buget, 85 de persoane sunt cadre didactice.

„Sper să nu intrăm într-un nou cerc vicios, să nu reaprindem un nou scandal. Fiindcă cine provoacă astfel de situaţii trebuie să şi răspundă în faţa oamenilor”, spune primarul Adrian Codrean. Unul dintre motivele pe care l-ar putea invoca consilierii la contestarea bugetului ar putea fi tocmai incompatibilitatea consilierului democrat-liberal Florian Demeter, care ocupă şi poziţia de consilier, şi cea de angajat al Primăriei.

Profesorii, angajaţii Primăriei Tileagd, persoanele cu handicap şi însoţitorii lor, precum şi beneficiarii de ajutor social pot respira uşuraţi. Dacă aleşii nu îşi pun în operă ameninţările de a contesta bugetul pe care l-au votat. În unanimitate.

Contestaţii?

După patru luni, consilierii din Tileagd s-au întrunit miercuri în cadrul unei şedinţe ordinare. Pe ordinea de zi s-a aflat şi votarea bugetului. Dacă acest punct nu primea girul aleşilor, bugetarii se aflau în imposibilitatea de a mai primii salariile. Stupoare însă. Deşi toţi aleşii au votat bugetul, unii dintre consilieri continuă să aibă o atitudine duplicitară. După ce în văzul localnicilor prezenţi în sala de şedinţe au ridicat mâna că sunt de acord cu forma de buget prezentată, acum ameninţă că vor contesta bugetul. Aceasta înseamnă practic blocarea plăţilor. „Sper din tot sufletul că aceste ameninţări nu se vor pune în practică. Pentru astfel de acte de blocaj, cei care le iniţiază trebuie să şi răspundă în faţa oamenilor, trebuie să le asume”, spune primarul Adrian Codrean.

Investiţii

Bugetul votat miercuri depăşeşte 5 miliarde de lei vechi. Aceasta este suma provenită din impozite şi taxe locale. La aceasta se adaugă banii proveniţi din cota de TVA.  Cea mai mare investiţie  a comunei este extinderea reţelei de canalizare. Un proiect de 140  de miliarde de lei, aflat în derulare cu Ministerul Mediului. Consiliul Local Tileagd sau Consiliul Judeţean ar urma să cofinanţeze proiectul cu aproximativ 20 de miliarde de lei. „Noi am alocat, în şedinţa de marţi, 1,25 miliarde lei pentru a cofinanţa lucrarea. Oamenii lucrează deja de două luni şi jumătate şi nu au primit bani”, spune primarul Codrean.

Fiindcă şedinţele  aleşilor de la Tileagd au fost blocate timp de patru luni, iar consiliul se află în curs de dizolvare, în şedinţa de miercuri a fost votată şi rectificarea de buget. Unul dintre punctele cele mai calde de pe ordinea de zi a fost  validarea a doi noi consilieri aflaţi pe listele PNG. Fiindcă au făcut front comun cu PSD şi PDL, penegiştii Sabău Ioan şi Ioan Popa au rămas fără mandate. Locul lor a fost luat de Marius Baciu şi Pavel Ficuţ care au depus ieri jurământul.

Veronica Bursaşiu6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor