Clădire nouă pentru Facultatea de Muzică

ORADEA – Conducerea Universităţii din Oradea anunţă că a primit acceptul ministerului pentru demararea investiţiilor în vederea construirii unui nou sediu pentru Facultatea de Muzică.

„O noutate pentru Universitatea din Oradea este cuprinderea în lista de investiţii a unei noi clădiri pentru Facultatea de Muzică, primele fonduri fiind deja alocate pentru demararea lucrărilor”, spune Iacob Hanţiu, prorector al Universităţii din Oradea

Până la acest moment au fost alocate fonduri în valoare de 45 miliarde lei vechi pentru începerea lucrărilor, iar conducerea anunţă că se ia în calcul, pentru noua construcţie, un spaţiu situat lângă noua bibliotecă. În perioada următoare urmează să fie efectuat studiul geologic, care va stabili dacă se va putea ridica o construcţie nouă în acel loc.

Proiect ambiţios

Actualul proiect pentru noua clădire a Facultăţii de Muzică o împarte în două aripi, în prima fiind prevăzute spaţii de învăţare, birourile administraţiei şi o sală de concerte cu 200 de locuri, iar în cea de-a doua aripă a clădirii va avea spaţii pentru public, o sală de concert de 500 de locuri şi chiar vor fi amenajate spaţii de parcare la subsol.

„Un lucru îmbucurător este că am primit finanţarea, pentru toate lucrările de construcţie a noii clădiri. Investiţia se va ridica, din aproximările noastre, la 140 de miliarde lei vechi”, susţine Iacob Hanţiu. Acesta a mai informat că actualul proiect prevede o suprafaţă construită de 2.692 metri pătraţi şi o suprafaţă desfăşurată de 9.662 metri pătraţi pentru noua clădire.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !