Clarificari la „Ordonanta mamelor”

Actele normative apãrute în ultima vreme în legãturã cu plata indemnizatiilor pentru cresterea copiilor au creat multe nedumeriri în rândul beneficiarilor. Directia de Muncã, Solidaritate Socialã si Familie (DMSSF) Bihor a încearcat sã facã putinã luminã explicitând într-o conferintã de presã Ordonanta de Urgentã a Guvenului 148/2005, privin sustinerea familiei în vederea cresterii copilului, precum si alte acte normative care au legãturã cu indemnizatia.

„Am organizat un birou cu patru persoane care se ocupã doar cu aceste prestatii, cu indemnizatiile”, a declarat Simona Vesa, directorul executiv al DMSSF Bihor. Aceasta a adãugat cã DMSSF Bihor se va ocupa cu plata indemnizatiilor pentru cresterea copilului, cererile urmând sã fie depuse la primãrii. „Primãria înregistreazã cererea si verificã opisul. Noi emitem decizia de aprobare sau de respingere”, a precizat directorul executiv al DMSSF Bihor. Totodatã, în vederea continuitãtii plãtii indemnizatiei pentru cresterea copilului, directia a preluat circa 7.000 de dosare aflate în platã la AJOFM Bihor, CJP Bihor si angajatori.

Pentru informarea angajatorilor si persoanelor fizice existã o linie telefonicã specialã: 0259/441.311.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !