Clienţi mai bine informaţi

1Comentariu
Clienţi mai bine informaţi
ORADEA – S-a terminat cu confuziile vizavi de cursul de schimb afişat de unele case de schimb valutar pentru cecuri şi bancnote.

În urma numeroaselor sesizări, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a pus piciorul în prag. Astfel, clienţii caselor de schimb valutar vor fi mai bine informaţi. Începând cu 11 aprilie 2007, a intrat în vigoare Ordinul preşedintelui ANPC, Marian Zlotea, privind unele măsuri de informare a consumatorilor de către operatorii economici care desfăşoară activităţi de schimb valutar.

Reglementări

„Consumatorii au dreptul de a fi informaţi în mod corect, complet şi precis asupra cursurilor de schimb valutar”, a declarat Marian Zlotea. Concret, operatorii economici care desfăşoară activităţi de schimb valutar sunt obligaţi ca, înainte de operaţiunea efectivă, să informeze atât verbal, cât şi în scris, asupra cursului practicat, prin completarea unui formular de acceptare a tranzacţiei, semnat de ambele părţi. În cazul în care se efectuează şi operaţiuni de schimb pentru cecuri de călătorie sau vouchere, cursurile pacticate pentru acestea vor fi afişate pe panouri diferite, separat de panoul pentru bancnote. Comisioanele vor fi afişate pe panou, distinct în culoare roşie, având dimensiunile egale cu celelalte informaţii.

În Oradea, casele care practicau astfel de schimburi au început să se conformeze prin faptul că locul unde erau scrise cecurile a fost acoperit, fără afişarea cursului pentru cecuri pe alte panouri. Acest lucru denotă încă odată faptul că afişarea schimbului pentru cecuri era doar pentru inducerea în eroare a clienţilor.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor