Clientii bancari din Timis se afunda in datorii la banci

De Marcel Hoster
Timisenii au mari datorii la banci
Timisenii au mari datorii la banci
Clienţii băncilor cu unităţi în judeţul Timiş se afundă tot mai mult în datorii la bănci. Sumele rămase neplătite la timp la credite sunt în continuă creştere, mai ales la contractele semnate în valută.

Probleme tot mai mari pentru cei care au credite la bănci. Scadenţa ratelor este tot mai greu respectată de cei care au luat bani cu împrumut. Datele Băncii Naţionale a României arată că la finalul lunii iunie în Timiş existau restanţe neplătite la termen în valoare de 407 milioane de lei la contractele semnate în lei, respectiv 725,7 milioane de lei la cele semnate în alte valute.

Deşi piaţa creditelor dădea semne că îşi revine, sumele datornicilor scăzând, iată că în iunie acestea au crescut din nou. Dacă în iunie 2011 clienţii timişeni aveau restanţe la finanţările în moneda naţională în valoare de 328 milioane de lei, un an mai târziu s-a ajuns la suma de 407 milioane de lei. Situaţia pare să fie şi mai gravă la finanţările în valută.

Aici, restanţele au urcat de la 497 la 725 milioane de lei! În lunile următoare această valoare va creşte aproape sigur, din cauza creşterii cursului valutar şi a devalorizării leului. Cum aproape toată lumea are salariile în lei, sumele plătite pentru rate vor creşte, ceea ce va face şi mai dificilă plata acestora.

La categoria creditelor în valută sunt incluse şi majoritatea creditelor pentru locuinţe, este vorba de contracte în valoare de 1,7 miliarde de lei, faţă de cele în lei care sunt în valoare de numai 30 de milioane.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !