Clinică fito-sanitară la Borş

1Comentariu
Clinică fito-sanitară la Borş
ORADEA /BORS - Grupul Şcolar Agroindustrial din Borş a lansat ieri proiectul „Fito-clinica pentru educaţie şi consultanţă”, care va fi derulat în parteneriat cu Universitatea din Oradea şi cu cea din Debrecen.

Finanţarea proiectului este asigurată printr-un grant al Programului România-Ungaria PHARE CBC 2006.

Lansarea a fost găzduită de sala de festivităţi a Liceului „Edy Endre” din Oradea şi a beneficiat de participarea cadrelor didactice şi a elevilor de la Grupul Şcolar Agroindustrial din Borş, a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar şi a unor cadre didactice de la cele două universităţi partenere.

Vor dotări moderne

Prin derularea proiectului se doreşte poregătirea profesională a cadrelor didactice ale şcolii şi realizarea unui laborator modern pentru studiul patogeniei vegetale. „Şcoala noastră are un profil agricol şi dorim dotarea unui laborator cu echipamente moderne pentru studiul bolilor vegetale. Dorim de asemenea să includem în procesul de învăţământ a cercetării şi studiilor recente din domeniu”, informează Nagy-Mate Eniko, directorarea Grupului Şcolar din Borş.

Până la finalul proiectului se mai doreşte pregătirea unor cadre didactice pentru a lucra cu noile echipamente şi chiar realizarea a două manuale şi a două programe curriculare, una pentru elevi şi o alta pentru producătorii agricoli din Bihor şi Hajdu-Bihar. De asemenea vor fi realizate şi schimburi de experienţă cu cei din Hajdu-Bihar prin care se va realiza perfecţionarea cunoştinţelor acumulate pe parcursul orelor de curs.
Valentin Teuca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor