Clinică pentru căţei, în judeţ

Câini din adăposturile SOS Dogs
Câini din adăposturile SOS Dogs
Sute de maidanezi vor fi sterilizaţi în tot judeţul de către specialiştii Fundaţiei SOS Dogs. „Timp de două săptămâni am fost prezenţi la Ştei, spune Carol Lazar, preşedintele Fundaţiei. Am sterilizat 120 de câini”.

“Acum ne aflăm la Vaşcău, unde acţiunea nu a avut o amploare la fel de mare: doar 50 de câini au fost sterilizaţi. Din 16 august vom fi prezenţi la Beiuş”.

Carol Lazăr apreciază că acţiunea de sterilizare a câinilor din Beiuş va fi mult mai solicitantă. „Cred că vom sta acolo trei săptămâni – o lună de zile, fiindcă în Beiuş sunt probleme mult mai mari cu câinii. Cred că vom steriliza 250-300 de câini”, opinează preşedintele SOS Dogs. Ultimul oraş de pe agenda fundaţiei va fi Marghita.

Sterilizare gratuită

Pentru ca SOS Dogs să-şi poată desfăşura acţiunea are nevoie de sprijinul primăriilor. Pentru amplasarea clinicii mobile, fundaţia trebuie să dispună de un spaţiu dotat cu energie electrică, o cameră de recuperare pentru căţei, cazare şi maşină pentru transportul acestora. Sterilizarea câinilor este gratuită, spune preşedintele SOS, Carol Lazar.

SOS Dogs funcţionează de trei ani în Oradea, ca urmare a asocierii dintre Primărie, Asociaţia Arca lui Noe şi Fundaţia pentru protecţia câinilor comunitari Câmpina. Sponsori ai proiectului sunt două fundaţii din Marea Britanie, Dogs Trust şi Battersea Dogs and Cats Home, dar şi North Shore, cea mai mare fundaţie de protecţie a animalelor din SUA.

Adăpost neautorizat

Preşedintele SOS Dogs susţine că singurul adăpost autorizat pentru câini este cel care aparţine fundaţiei în Oradea. „La Beiuş funcţionează un adăpost improvizat, fără autorizaţie”, susţine Carol Lazăr.

Pentru ca un astfel de adăpost să fie autorizat trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: fiecare câine trebuie să dispună de o anumită suprafaţă de mişcare, câinii trebuie văzuţi la intrarea în adăpost de un specialist în medicină veterinară, canalizare corespunzătoare, deţinerea unei autorizaţii de folosire de tranchilizante şi de eutanasiere.

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !