Club de voluntariat pentru pensionari

De Crina Dobocan
Club de voluntariat pentru pensionari
© FOTO: Georgeta Szabo
Pensionarii pot lua parte la activitățile de voluntariat propuse de Asociația „Love Bihor”.

Seniorii care dispun de timp și doresc să se implice în acțiuni de voluntariat, sunt așteptați să se implice în activităţile propuse de Asociaţia „Love Bihor”. Clubul de voluntariat matinal va avea loc în această lună, în zilele de 12, 19 şi 16, între orele 11 şi 13. Activităţile se desfăşoară pe strada Cuza Vodă, nr. 17.

„Această lună va fi dedicată proiectului «1001.2 jucării pentru copii» care va consta într-un atelier de cusut manual jucării din fetru. În luna decembrie, aceste jucării vor fi dăruite copiilor nevoiaşi sau aflaţi la tratament în spital”, a explicat Georgeta Szabo, preşedintele Asociaţiei „Love Bihor”.

Organizaţia pune la dispoziţia celor care doresc să se implice materialele necesare şi un ceai cald. Înscrierile se pot face prin sms sau telefon la numărul 0757.932.187 (Georgeta).

Maraton de cusut

Proiectul „ 1001.2 jucării pentru copii” a fost lansat de Georgeta în anul 2016. Încă de pe atunci, ea şi-a dorit să implice în proiect cât mai multe persoane. Atunci a reuşit să implice aproape 500 de persoane de toate vârstele din judeţul Bihor. Mulţi dintre ei au fost elevi în clasele primare, gimnaziu şi liceu. Activitatea a fost atunci inclusă în programul „Şcoala altfel”. Totodată, mulţi dintre cei înscrişi în proiect îşi petreceau după amiezele la „şezătoarea” organizată de Love Bihor.

„În 2016, după ce Andrea, voluntara Asociaţiei «Love Bihor» a cusut diverse jucării din fetru pentru utilizarea în cadrul activităţilor de la grupă, ea fiind educatoare. Astfel, am iniţiat proiectul 1001 jucării pentru copii prin care ne-am propus să coasem manual, din fetru, 1001 de jucării prin implicarea a cât mai multe persoane.

Împreună cu părinţii sau bunicii, la final, în luna decembrie, am avut peste 1.300 de jucării cusute. În luna decembrie, jucăriile au fost împărţite copiilor din spitale, centre de plasament, grădiniţe din mediu rural, atât în Bihor, cât şi în alte judeţe din ţară (cu ajutorul colaboratorilor noştri)”, a rememorat georgeta Szabo.

După succesul din 2016 al proiectului, ea a decis să-l reia şi să coase, din nou, cu sprijinul voluntarilor, 1001 jucării pentru tot atâția copii nevoiași.
Astfel, lidera ONG-ului a iniţiat întâlniri săptămânale, în fiecare miercuri, între orele 16-19, pe strada Cuza Vodă nr. 17, la sediul Fundaţiei „Life Tineret” Oradea – partenerul proiectului, până în data de 27 noiembrie inclusiv. Pe lângă aceste întâlniri, Georgeta a organizat două întâlniri maraton de cusut, în intervalul orar 11 şi 19, la aceeaşi adresă, sâmbătă, 19 octombrie, şi sâmbătă, 9 noiembrie. Până în prezent s-au implicat peste 200 de voluntari în crearea a peste 600 de jucării.

„Spre deosebire de prima ediţie, anul acesta ne-am propus să realizăm câteva seturi educaţive care să fie donate grădiniţelor din mediu rural şi şcolilor speciale”, a dezvăluit preşedintele Love Bihor.

Proiectul este finantat prin progamul „START ONG” , un instrument de finanțare comunitară lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere si institutiilor non-administrative.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !