Cluburile Rotary şi California (SUA) finanteaza antreprenorii bihoreni

Cluburile Rotary şi California (SUA) finanteaza antreprenorii bihoreni
In spiritul misiunii caritabile de peste 15 ani desfasurata pentru comunitati defavorizate din judetul Bihor, Clubul Rotary Oradea a initiat derularea unui program de sustinere si promovare a micilor afaceri bihorene.

In urma unui proiect de educatie vocationala derulat in anii 2014-2015 in parteneriat cu Cluburile Rotary Salida si Modesto din California, SUA, rotarienii oradeni au descoperit un potential remarcabil de crestere si dezvoltare antreprenoriala in randul unor proprietari de mici afaceri la inceput de drum, atat din mediul urban cat si din comunitati rurale.

Studiile si evaluarile efectuate in Romania indica segmentul antreprenorilor la inceput de drum, in special din mediul rural ca avand un potential bun de dezvoltare cu conditia motivarii si sustinerii acestora in etapa de start-up a afacerii. In etapele de inceput in demararea micilor afaceri se regaseste cel mai adesea riscul de blocaj financiar, descurajare si abandon, segmentul afacerilor start-up fiind cel mai expus in acest sens.

Cu sprijinul nemijlocit al celor doua Cluburi Rotary din California si beneficiind de suportul si expertiza de specialitate din partea Romcom IFN, Clubul Rotary Oradea a creat un program de educatie si sprijin pentru antreprenori care vor primi atat consultanta pentru dezvoltare antrprenoriala cat si o microfinantare intre 3.000 si 16.000 lei sub forma de imprumut, pentru consolidarea si dezvoltarea afacerii. Microfinantarile sunt acordate pentru perioade intre 6 luni si 3 ani, in conditii de costuri reduse (imprumut cu dobanda „zero”), imprumutatilor fiindu-le perceput doar un comision de adminstrare de 5% pe an, fara alte costuri suplimentare.

Afacerile dezvoltate de catre femei si cele din mediul rural au prioritate la acordarea microfinantarilor, Clubul Rotary avand ca obiectiv instruirea si pregatirea a cel putin 150 de antreprenori si viitori antreprenori, acordarea a 50 de imprumuturi si contributia la crearea a minim 100 de locuri de munca in cadrul afacerilor finantate pe parcursul urmatorilor 5 ani de derulare a proiectului.

„Primim orice persoana doritoare sa dezvolte o afacere dar cautam antreprenori la inceput de drum, determinati si ambitiosi cu o inalta etica si onestitate in relatiile inter-umane si de afaceri, care demonstreaza cunostinte si competente antreprenoriale pentru a se dezvolta atat pe sine cat si propria activitate”, declara Daniel Vlad, Presedintele Clubului Rotary Oradea in perioada 2015-2016.

Selectia acestor antreprenori va avea loc in cadrul unor evenimente speciale de promovare a educatiei si oportunitatilor antreprenoriale desfasurate sub denumirea de Arena Rotary unde solicitantii se vor prezenta pe ei insasi, planul de afaceri si cererea de finantare cautand sa convinga in fata unui juriu desemnat de membrii Clubului Rotary Oradea.

Lansarea Programului de Microfinantare Rotary va avea loc Luni, 27 Iunie, ora 17:00 la Hotel Ramada, Oradea, ocazie cu care va avea loc primul eveniment Arena Rotary unde s-au inscris 5 antreprenori. Cu aceasta ocazie, vor fi prezenti la Oradea reprezentant al Districtului Rotary din California – SUA, Dna. Susan Martin, expert in finantarea afacerilor si Dna Dorothy Bizzini, fost Guvernator Districtual.

La evenimentul de deschidere sunt asteptati toti cei pasionati de dezvoltare antreprenoriala si construirea afacerilor, organizatorii urmarind pe termen mediu si lung dinamizarea si intarirea mediului antreprenorial bihorean.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !