Clujului şi Bumbacului, OK!

3Comentarii
Ilie Bolojan a indicat locurile unde vor fi parcările la „Centură”
Ilie Bolojan a indicat locurile unde vor fi parcările la „Centură”
Lucrările pe Clujului se încheie sâmbătă, iar lucrările de pe strada Bumbacului sunt în grafic.

Lucrările la Calea Clujului au început în 5 aprilie 2008, iar finalizarea se încadrează în termenul stabilit, 15 august 2009. Conform proiectului tehnic s-au realizat patru benzi de circulaţie pe un tronson de 2,75 km. Investiţia în valoare de 12.525.250 lei a fost executată de S.C. Drumuri Orăşeneşti S.A., iar garanţia lucrărilor este de cinci ani. Primarul Oradiei a ţinut ieri să-i mulţumească public executantului pentru respectarea termenului. „Totodată, au făcut lucrări de calitate.

Accesul în Oradea, dinspre Cluj se face civilizat”, a declarat primarul Ilie Bolojan. Pentru fluidizarea traficului, municipaliatea a achiziţionat un teren de 70 mp de la un cetăţean, lărgind astfel banda de ieşire din strada Ogorului spre Calea Clujului. În aceeaşi intersecţie s-a realizat o bordurare a marcajului dublu continuu până la trecerea de pietoni, pentru a preveni virajele stânga la intrarea şi ieşirea din benzinăria Mol.

Totodată s-a realizat o semaforizare cu senzori lângă Romeur, pentru a ajuta pietonii şi autobuzele OTL care ies în Calea Clujului. Un alt semafor cu buton a fost amplasat la intersecţa Căii Clujului cu strada Lotrului.

Deasemenea, municipalitatea şi Poliţia Comunitară Oradea au derulat o campanie pentru a convinge firmele cu sedii pe Calea Clujului să-şi întreţină spaţiile verzi şi curăţenia. Bolojan a mai propus că vor fi reparate trotuarele, va fi pus gazon şi vor fi plantaţi copaci pe marginea drumului.

Velenţa şi „Centura”
Lucrările la strada Bumbacului, care va lega Velenţa de Şoseaua de Centură, vor fi gata pe 15 septembrie. În paralel se mai execută un pod rutier peste Peţa, pentru a lega şi cartierul Nufărul I de „Centură”. 

„Acum amenajăm albia, în septembrie vom monta grinzile iar până la 1 noiembrie podul va fi redat circulaţiei”, a spus reprezentantul societății Drumuri Orăşeneşti.

„Şoseaua face legătura între Centură, cartierul Nufărul şi zona industrială din Velenţa. Astfel vom reuşi să conservăm şoselele din oraş, pentru că maşinile grele nu vor mai avea ce căuta pe acolo”, a explicat ieri şi viceprimarul Gheorghe Carp. Pentru podul peste Peţa Primăria va plăti 4 milioane de lei iar pentru drumul de legătură alte 1,8 milioane lei.

Cristian Horgoş3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor