CNIPMMR lansează „Invest in România”

De Dan Birta
CNIPMMR lansează „Invest in România”
Se vor organiza opt evenimente regionale în parteneriat cu autorităţile publice. CNIPMMR lansează „Invest in România”, un program ce susţine şi promovează proiectele prioritare stabilite la nivel judeţean şi regional în direcţia domeniilor considerate strategice pentru investiţii şi ocuparea forţei de muncă.

„Este evident în acest moment faptul că cele mai multe investiții sunt realizate în domeniul comerţului şi serviciilor. «Invest in România» vrea să echilibreze harta investiţiilor regionale. Proiectul mai vrea să consolideze parteneriatului public-privat, să promoveze rolul IMM-urilor în dezvoltarea investiţiilor şi să plaseze România pe harta cu potenţial investiţional la nivel european”, susţine Ioan Mintaş, prim-vicepreşedinte al Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România .

În proiect vor fi implicate CNIPMMR, autorităţi publice centrale, judeţene şi locale. Obiectivul „Invest in România” este de a promova oportunităţile de investiţii la nivel regional şi de stimulare a atragerii de noi investiţii prin organizarea unei serii de evenimente specifice vizând dezvoltarea mediului de afaceri la nivel naţional şi stabilirea de parteneriate transnaţionale.

Opt evenimente

În cadrul proiectului se vor organiza opt evenimente la nivel regional în locaţii cu potenţial investiţional, având la bază un parteneriat cu autorităţi publice, în perioada 2016 – 2020. Cele opt evenimente sunt: „Invest in Oltenia”, „Invest in Banat”, „Invest in Bucovina”, „Invest in Transilvania”, „Invest in Moldova”, „Invest in Dobrogea”, „Invest in Muntenia” şi „Invest in Bucharest”. Potrivit lui Ioan Mintaş, sunt şanse ca unul dintre cele opt evenimente să se defăşoare la Oradea. „Dacă oficialităţile locale vor fi de acord, vom organiza unul dintre aceste evenimente la Oradea. Noi le-am trimis un draft. Vom mai avea discuţii cu reprezentanţii muncipiului şi ai judeţului şi, în funcţie de disponibilitatea acestora, vom stabili detaliile”, a precizat Ioan Mintaş.

Ca rezultate ale proiectului, se preconizează promovarea a 40 de proiecte de interes regional în cadrul celor opt evenimente, implicarea a cel puţin 1.600 de antreprenori, reprezentanţi ai instituţiilor bancare, fondurilor de investiţii, organizaţii ale oamenilor de afaceri străini. De asemenea, se prognozează stabilirea a cel puţin 100 de parteneriate şi vizitarea a cel puţin 16 parcuri industriale sau companii de către potenţiali investitori.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !