CNSAS a dat verdict de necolaborare

CNSAS a dat verdict de necolaborare
Colegiul CNSAS a admis contestaţia judecătoarei Aspazia Cojocaru, i-a dat verdict de necolaborare judecătorului Nicolae Cochinescu şi a considerat că poate rămâne valabilă sentinţa de necolaborare din 2002 la adresa unui alt judecător al Curţii Constituţionale, Ion Predescu, au informat surse CNSAS.

Membrii Colegiului CNSAS au decis să judece cu celeritate situaţia celor trei judecători cu probleme de dosar de Securitate, pentru ca, în această perioadă, judecătorii Curţii Constituţionale să nu mai facă obiectul acuzaţiilor publice din partea politicienilor, au declarat, pentru NewsIn, surse din interiorul CNSAS.

Astfel, CNSAS a decis să admită contestaţia judecătoarei Aspazia Cojocaru, care avea un verdict inţial de colaborare cu Securitatea. În urma depunerii contestaţiei de către judecătoarea CCR, membrii Colegiului au mai audiat-o o dată, la data de 6 februarie, în urma materialului probator prezentat de Cojocaru membii Colegiului consimţind să-i aprobe contestaţia.

De asemenea, Nicolae Cochinescu a primit şi el verdict de necolaborare cu Securitatea, după ce a fost acuzat că ar fi fost informator. În cazul lui Ion Predescu, fost senator PSD, acum judecător şi el la CCR, membrii Colegiului au considerat că, în absenţa unor elemente noi la dosar, Predescu rămâne cu verdictul din 2002, de necolaborare cu Securitatea, au mai declarat, pentru NewsIn, surse din CNSAS.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase