Coadă la finanţări europene

CLUJ-NAPOCA – Peste 150 de oameni de afaceri au stat, marţi, la coadă, la Oficiul Teritorial pentru IMM (OTIMM) Cluj-Napoca, pentru înregistrarea dosarelor de obţinere a finanţării prin programele care se adresează IMM-urilor.

Unii dintre ei s-au aşezat la rând încă de duminică, fără a se înregistra incidente.

„Foarte multe persoane au avut câte 20-30 de dosare, deoarece procedura nu interzice acest lucru. Este vorba despre dosare pentru mai multe firme, dar şi privind depunerea de aplicaţii pentru mai multe programe ale Autorităţii Naţionale pentru IMM-uri”, a declarat Mircea Miheştean, directorul OTIMM Cluj Napoca.

El susţine că majoritatea cererilor de finanţare au fost depuse pentru programele de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, în valoare de 50.000 de lei pentru un IMM, pentru export, cu o valoare de 25.000 de lei şi pentru implementarea sistemelor de calitate, cu o valoare este de 15.000 de lei.

La Oficiul Teritorial Cluj pentru IMM-uri nu s-au înregistrat incidente.

13 programe

Începând de marţi devin operaţionale opt din cele 13 programe derulate de ANIMMC în 2007. Prin intermediul acestora vor putea fi accesate fonduri nerambursabile, printre altele, pentru susţinerea activităţii de export, pentru servicii de consultanţă şi instruire, pentru modernizarea activităţilor de comercializare a produselor, pentru rambursarea impozitului pe profitul reinvestit. În funcţie de tipul de program, suma maximă care poate fi primită de un singur întreprinzător este calculată în valoare absolută sau ca procent din investiţie. Media este de 200.000-250.000 de lei, potrivit datelor Agenţiei

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase