Coadă la Fisc pentru taxa auto Oradea

2Comentarii
Foto J.B.
Foto J.B.
ORADEA – Cine şi-a cumpărat o maşină înainte de 15 decembrie, are la dispoziţie 20 de zile pentru înregistrare la Fisc. Sute de orădeni au aglomerat în primele zile ale acestei săptămâni ghişeele finanţelor pentru taxa de primă înmatriculare.
Comunicat Video Video 

Dacă vineri, în prima zi, în care se puteau depune cererile pentru luarea în evidenţă nu a fost prea multă lume, luni au fost depuse aproape 500 de cereri.

„Ieri am avut 480 de solicitări. Între acestea sunt cereri de luare în evidenţă şi cereri pentru emiterea deciziilor de plată”, ne-a informat Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

Depunerea cererilor a început vineri, 20 februarie, şi va continua până în data de 10 martie inclusiv. „Lucrăm cu trei ghişee până la ora 16:30, dar prelungim programul cât este necesar dacă sunt persoane la ghişee la încheierea programului”, a explicat Vasile Farc.

La rând

Marţi, 24 februarie, holul Finanţelor era, de asemenea, foarte aglomerat. Orădenii care şi-au cumpărat o maşină înainte de 15 decembrie 2008 şi nu au reuşit să o înmatriculeze, nu vroiau să scape termenul de 20 de zile pentru luarea în evidenţă, caz în care plătesc taxa de primă înmatriculare redusă. „Este binevenită această lege. Dacă nu apărea, trebuia să plătesc o taxă auto Oradea de peste 1.000 de euro”, ne-a declarat Maria Maxim din Oradea, care îşi aştepta rândul să depună cererea de luare în evidenţă şi pentru emiterea deciziei de plată.

Alţi orădeni luau în considerare zvonistica şi erau foarte nervoşi. „Ăştia îşi bat joc de noi. În 20 de zile nu reuşeşti să faci toate formele şi verificarea la RAR”, se revoltă un orădean. După ce i s-a explicat că termenul de 20 de zile este doar pentru a face dovada achiziţiei maşinii şi pentru luarea în evidenţă la Finanţe, omul s-a mai liniştit. „Recunosc că m-am luat după zvonuri. Se schimbă situaţia dacă termenul de plată este de 90 de zile”, a precizat Gheorghe Dudaş, care şi-a adus un Opel Vectra de afară. Potrivit OUG 7, în vederea calculării cuantumului taxei de poluare auto Oradea, cererea şi documentele depuse la administraţiile fiscale se completează de către contribuabil în termen de 90 de zile, respectiv până la data de 19 mai 2009.

Mai nemulţumiţi erau cei care nu puteau dovedi că şi-au achiziţionat maşina de afară, de la persoane fizice, şi care nu aveau nici factură, nici act notarial şi nici radierea din ţara respectivă.

Dan Birta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor