Coadă la vot în Băile Felix

De Călin Corpaş
Coadă la vot în Băile Felix
Ca şi în primul tur, ieri, secţia de votare nr. 552 din Felix a primit un aflux important de turişti votanţi.

1.201 de turişti au votat pe listele suplimentare la secţia de votare nr. 552 din Băile Felix, făcând cozi la intrarea în această secţie de votare. La aceeaşi secţie au votat şi 320 de localnici pe lista permanentă pe care figurau 493 de persoane. Aceste date ne-au fost transmise de preşedinta secţiei de votare, Ramona Ciadi. În urmă cu două săptămâni, până la ora 20, tot aici votaseră 1.113 de alegători, din care 204 localnici. Restul, 909 sunt turişti.

De astă dată, alegătorii au avut posibilitatea de a-şi completa declaraţiile pe proprie răspundere în faţa secţiei de votare. În acest scop, membrii secţiei de votare le-au pus la dispoziţie câteva bănci şcolare. Şi tot au fost cozi.

Unii blazaţi, alţii încrezători

JB a întrebat câţiva alegători pentru ce au votat şi ce aşteptări au de la viitorul preşedinte.

„Celălalt ne-a dezamăgit. Şi ăsta ne va dezamăgi. Aşa fac întotdeauna. Indiferent cine vine, tot aşa o să fie. Politicienii sunt toţi la fel. Ei, ca oamenii pot fi diferiţi, dar politica e aceeaşi”, ni s-a confesat în public un cetăţean care s-a prezentat drept „un găzar din Ploieşti”.

„Vreau să îmi aleg un şef, cu care să nu îmi fie ruşine în lumea asta”, ne-a transmis un alt anonim „român din România”.

„Aşteptăm să facă ceva pentru ţară, pentru tineret, pentru pensionari. Am muncit 38 de ani de zile la stat ca şofer şi îmi dă 750 de lei pe lună. E bine? Am ocolit orice babă, orice pasăre, orice câine, pe stradă. Şi unui cetăţean de la secţia de drumuri şi poduri îi dă 1.000-1.100 de lei. Indiferent care iese, trebuie să facă ceva pentru noi”, îşi cere dreptul Mircea Bitere, venit în Băile Felix din Vrancea.

„Am votat pentru o schimbare în bine. Să vină tineretul înapoi în ţară. Lumea nu e încrezătoare, nici în unul, nici în altul, dar nu are pe cine să voteze”, ne-a declarat Gheorghe Feraru din Galaţi, venit la vot pentru a nu vota alţii în locul său.

Un tânăr ce se declara necunoscător în ale politicii, Florin Nistor din Băile Felix, ne-a spus că a votat „pentru o schimbare, pentru ceva mai bun”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !