Şcoala Bălcescu, în sărbătoare

Şcoala Bălcescu, în sărbătoare
Zilele Şcolii „Nicolae Bălcescu” se vor desfăşura în perioada 19-23 aprilie.

O săptămână de activităţi antrenante sunt organizate de Zilele Şcolii „Nicolae Bălcescu” din Oradea. Evenimentul se desfăşoară în perioada 19-23 aprilie.

Chiar dacă ploaia le-a dat peste cap programul care trebuia să înceapă cu un careu festiv, manifestările au continuat ieri în unitatea de învăţământ. Astfel, în sala 107 a şcolii au avut loc ateliere de meşteşuguri, în care au fost implicate clasele V-VIII, coordonate de profesoarele Dorina Szatmari.
Atelierele de meşteşuguri au cuprins pictură pe lemn, împletituri din sfoară şi creaţii artistice din materiale naturale (crengi, frunze, lemne, seminţe etc.).

„Activitatea face parte din proiectul «Folclorul înnobilează omul», iniţiat de Asociaţia Ex Nobili Officio, la care şcoala noastră este parteneră. Creaţiile pe care copiii le realizează vor fi expuse în cabinetul de artă populară”, a spus Dorina Szatmari, coordonatoarea acestei activităţi.

Tot luni, în cabinetul de limba română, elevii din clasele gimnaziale, îndrumaţi de profesoara Alina Zaha, au participat la un concurs de Karaoke. Micuţii claselor I-IV au zugrăvit prin cuvinte imaginea patronului spiritual al Şcolii Bălescu. Ziua s-a încheiat cu un concurs de istorie, intitulat „Nicolae Bălcescu în conştiinţa neamului românesc”, la care au participat elevii claselor a VIII-a.

Activităţi complexe

Manifestările dedicate Zilelor Şcolii continuă astăzi cu un concurs literar („Pe tărâmul minunat al cărţilor”) şi unul de cultură generală.

Spre sfârşitul orelor de curs, pe terenul de sport al şcolii, elevii şi reprezentanţii Poliţiei de proximitate vor participa la un meci, numit sugestiv „Fair play”.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !