Şcoală fără acoperiş

Şcoală fără acoperiş
Simeria – Întârzierea lucrărilor la acoperişul Şcolii Generale din Simeria a făcut ca pereţii a două săli de clasă să aibă probleme din cauza precipitaţiilor. 

Din cauză că acoperişul clădirii nu e gata, tavanul uneia din săli a început să se aplece ameninţător deasupra capului micuţilor învăţăcei. Directorul şcolii, Ionel Căta, nu înţelege de ce până azi constructorul care a câştigat licitaţia pentru această lucrare a avansat atât de greu cu acoperişul, deşi lucrul a început în luna octombrie.

El a mai afirmat că „în proporţie de 60% unitatea şcolară nu este acoperită cu ţigle, iar în locul descoperit au fost aplicate mai multe folii prinse în laţuri de care se va prinde învelitoarea din tablă ambutisată”. Directorul este foarte dezamăgit de rapiditatea cu care avansează lucrările.

Pericolul care îi pândeşte pe copii l-a făcut pe directorul unităţii şcolare, Ionel Căta, să acuze întârzierea cu care personalul firmei care repară acoperişul s-a întors la lucru.

„Din 21 decembrie nu s-a mai făcut nimic. Începând de azi (n.r. ieri) oamenii s-au întors la lucru după trei săptămâni de pauză, dar sunt doar trei, iar în ritmul în care se lucrează nu cred că va fi gata în următoarele trei luni”, spune directorul.

Deşi conducătorul unităţii şcolare este sceptic că lucrarea va fi terminată în curând, Primăria Simeria este mult mai optimistă şi spune că lucrările sunt în curs de finalizare. Viceprimarul oraşului, Pavel Haţegan, a declarat că „urgentăm cât ne stă în putere să finalizăm cât mai repede lucrările. Dacă vremea este bună, acoperişul va fi gata în luna ianuarie”, a spus viceprimarul care a uitat să precizeze şi anul.

În mod surprinzător, învăţătoarea care predă în sala de curs unde tavanul se înclină periculos deasupra capetelor copiilor nu crede că elevii ei sunt în pericol, dar afirmă că este dispusă să părăsească clasa dacă i se va impune acest lucru.

„Dacă sala de curs va mai avea de suferit din cauza ploilor şi dacă va trebui să ne mutăm în altă clasă, o vom face pentru că suntem deschişi la schimbări, mai ales dacă acestea vor fi în folosul copiilor şi al părinţilor”, a spus învăţătoarea Camelia Baciu.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !