„Şcoală” la Internet-café

2Comentarii
„Şcoală” la Internet-café
ORADEA – Agenţii Poliţiei de Proximitate Sorin Secară, Florin Capriş, Dănuţ Iancu şi Marius Vasi, sub coordonarea agentului-şef Florian Bogole, au acţionat miercuri, între orele 10 şi 12, pe linia absenteismului şcolar în câteva dintre locaţiile frecventate de liceeni în timpul orelor.

14 chiulangii
Poliţiştii au depistat 14 liceeni care chiuleau de la cursuri. Adolescenţii s-au dovedit extrem de inventivi când a fost vorba să-şi motiveze lipsa de la şcoală. Depistaţi de poliţişti în Internet-cafe-uri, elevii invocau motive precum faptul că sunt în practică, au ore după-masa sau că au de făcut analize medicale.
„Am fost în două locaţii, unde au fost depistaţi 14 elevi de la diferite şcoli, care trebuiau să fie la ore. Vom face adrese către instituţiile de învăţământ de care aparţin şi inclusiv către Inspectoratul Şcolar Judeţean, care vor lua măsurile ce se impun”, spune agent-şef Florin Capriş.

Marţea trecută, într-o acţiune similară, poliţiştii de proximitate au depistat alţi 20 de liceeni care preferau să se recreeze în loc să meargă la şcoală. Acţiunea precedentă a poliţiştilor a stârnit pe forumul www.bihon.ro o „avalanşă” de păreri pro şi contra chiulitului.

„Dacă domnii de la poliţie nu ştiu încă, le spun eu că nu există încă o lege apărută care să oblige elevii să stea la ore şi să nu chiulească de la ore. Nu poţi să forţezi pe cineva să stea la ore dacă nu are chef”, scria unul dintre cititori, Adi.

„Nimeni nu vă obligă să faceţi şcoală. De asta e ţara prăpădită, că în şcoli se educă chiulangii şi facultăţile au devenit o industrie cu profit 1.000%. Nu contează cât de des mergi la ore, contează că baxezi”, a fost replica unei alte cititoare, care semnează Maia.

Ovidiu Morcan2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor