Coaliţia Rogerius: „Ziua Porţilor Deschise la CET, o ofensă faţă de orădeni”

2Comentarii
Coaliţia Rogerius: „Ziua Porţilor Deschise la CET, o ofensă faţă de orădeni”
„Caloriferele reci din iarnă nu pot fi compensate cu «porţi deschise» vara!”, consideră contestatarii.

Prilej de sărbătoare instituţională care a antrenat peste 400 de orădeni, „Ziua Porţilor Deschise la CET” constituie o sursă de nemulţumire pentru Coaliţia Rogerius, organizaţie îndeobşte critică la adresa Municipalităţii.

„După multiplele nemulţumiri pe care le-au semnalat orădenii în iarna 2016-2017 privind serviciile deficitare ale SC Termoficare SA Oradea, fără a da curs unei rezolvări pentru acestea, colaboratorii Coaliţiei Rogerius își arată surprinderea și profunda dezaprobare faţă de jocul de imagine practicat de conducerea acestei societăţi de interes public.

După ce nu au dat curs invitaţiilor la dezbateri privind posibile soluţionări ale situaţiei dezastruoase, organizarea în cursul acestei săptămâni a așa-numitului eveniment „Porţi Deschise la CET” este mai degrabă o ofensă faţă de orădeni. Astfel de exerciţii de marketing sunt de neînţeles atâta timp cât orădenii sunt sancţionaţi iarnă de iarnă cu servicii tot mai slabe calitativ, dar la un preţ tot mai ridicat”, se arată în comunicatul trimis redacţiei de Horvath Ioan, unul dintre cei mai vocali colaboratori ai Coaliţiei Rogerius.

Acesta mai arată că „problema principală se referă la faptul că, în ultimii ani, serviciile oferite de furnizor nu au putut genera confortul promis, iar de la aducerea și numirea managerului general Stănel Necula situaţia s-a agravat. Să nu uităm faptul că finanţarea europeană a fost acordată pentru a asigura un plus de confort orădenilor, și nu absorbţiei fondurilor ca scop în sine!”.

În opinia asociaţiei, iarna 2016-2017 „a fost cea mai grea din ultimii 5 ani, din perspectiva raportului preţ/servicii prestate. Acest raport dezastruos pentru cei aproximativ 140.000 de orădeni racordaţi la sistemul de termoficare centralizat se datorează faptului că nu se respectă promisiunea făcută de Municipalitate la începutul implementării proiectului: vom avea servicii mai bune și costuri mai mici datorită eliminării pierderilor de pe reţea. Momentan însă, această promisiune este departe de a fi pusă în practică”.

Arătând că pentru orădenii care locuiesc la bloc, la ultimele etaje, sistemul centralizat modernizat s-a dovedit un eşec, Coaliţia îşi transmite şi concluzia: „Pentru toate aceste probleme, astfel de «porţi deschise» nu sunt deloc o soluţie”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor