„Cod al Asociaţiilor de Proprietari”

În perioada 23 – 24 septembrie s-a desfasurat la Constanta „Conferinta Habitat 2005” a Asociatiilor de Proprietari din România. Au fost prezenti reprezentanti ai Guvernului, ANPC, ANRSC, furnizori de servicii si organizatii ale Asociatiilor de Proprietari din toata tara.

Într-un Apel adresat Guvernului, participantii au solicitat – printre altele – recunoasterea Ligii Asociatiilor „Habitat” ca reprezentant al asociatiilor de proprietari din România, numirea unui reprezentant al Ligii în forurile de decizie ale autoritatilor centrale si locale, în consiliile de administratie ale regiilor si societatilor comerciale furnizoare de servicii publice.


De asemenea, se mai doreste cumularea tuturor actelor normative privitoare la asociatiile de proprietari într-un singur document, „Codul Asociatiilor de Proprietari”. Alta doleanta a asociatiilor este înfiintarea „Tribunalelor locuintei”. Pentru reabilitarea condominiilor asociatiile cer acordarea de facilitati, iar termenul de plata al utilitatilor catre furnizori sa se generalizeze la 15 zile, plus 30 de zile termen de gratie.

Dan Birta