Cod fiscal V – Nerezidenţi

Principalele modificări, respectiv completări aduse de OUG nr. 109/2009 în conţinutul Titlului V din Codul fiscal, ce intră în vigoare la data de 01.01.2010, se referă la:

Impozitarea veniturilor obţinute din România de către nerezidenţii cu sediul într-un stat membru al Uniunii Europene sau în unul dintre statele Asociaţiei Europene a Liberului Schimb, se face prin aplicarea cotei celei mai favorabile de impozit, prevăzută de:
-    legislaţia internă;
-    legislaţia europeană;
-    convenţia de evitare a dublei impuneri.
Pentru aplicarea legislaţiei europene sau a convenţiei de evitare a dublei impuneri, persoana juridică nerezidentă va prezenta certificatul de rezidenţă fiscală eliberat de autoritatea competentă din statul de rezidenţă şi declaraţie pe propria răspundere în care se indică îndeplinirea condiţiei de beneficiar în situaţia aplicării legislaţiei europene (perioada minimă de deţinere a participaţiei, încadrarea într-una din formele de proprietate, calitatea de plătitor de impozit pe profit sau un impozit similar).
  Impozitul pe reprezentanţe va avea termene scadente la data de 25 iunie şi 25 decembrie;
   Declaraţia plătitorului de venit din România privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar nerezident se depune la organul fiscal al plătitorului până la data de 30 iunie a anului fiscal curent pentru toate operaţiunile ce au avut loc în anul expirat;
  Acordarea scutirii la plata impozitului la data plăţii dobânzilor sau redevenţelor va fi dovedită printr-o atestare pe fiecare contract în parte. Atestarea este valabilă un an de la data emiterii şi conţine elemente obligatorii prevăzute la art. 12418-12420 din Codul fiscal.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !