Cod nou pentru formare profesională

Cod nou pentru formare profesională
ORADEA - Modificarea Clasificării Activităţilor din Economia Naţională (CAEN) crează probleme şi în ceea ce priveşte autorizarea furnizorilor de formare profesională.

Conform informaţiilor primite de la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) Bihor, începând cu data de 01.01.2008, ca urmare a intrării în vigoare a ediţiei revizuite a CAEN, codul pentru activitatea „Alte forme de învăţământ” este 8559 .

„Astfel, furnizorii de formare profesională care solicită autorizarea după data de 01.01.2008, trebuie să aibă codul CAEN 8559. Furnizorii de formare autorizaţi anterior acestei date, vor prezenta Secretariatului tehnic al Comisiei de autorizare modificarea codului CAEN, după înregistrarea la registrul comerţului”, ne-a informat Simona Vesa, director executiv la DMPS Bihor.

Până în prezent, Comisia de autorizare a furnizorilor de formare profesională Bihor a autorizat 154 de programe de formare profesională, reprezentând 48 de furnizori de formare de formare profesională.

Formarea profesională

Conform OG 129/2000, formarea profesională a adulţilor se poate realiza de către persoane juridice de drept public sau privat, denumite furnizori de formare profesională. Autorizarea furnizorilor de formare profesională se realizează, începând cu data de 1 ianuarie 2004 de către o comisie constituită la nivelul DMPS Bihor. Comisia de autorizare este constituită dintr-un preşedinte – directorul executiv al DMPS Bihor şi patru membrii: câte un reprezentant al AJOFM. Bihor, al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Bihor, al organizaţiilor sindicale şi un reprezentant al patronatului.

Furnizorii de formare profesională autorizaţi organizează programe de formare profesională, finalizate prin certificate de calificare sau de absolvire cu recunoaştere naţională, doar dacă au prevăzut în statut sau în autorizaţia pentru desfăşurarea unor activităţi independente, activităţi de formare profesională.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !