Coduri noi pentru TVA

Deva – Începând cu data de 1 ianuarie 2007, codul de înregistrare în scopuri de TVA atribuit persoanelor juridice impozabile de către organul fiscal competent va avea prefixul „RO”, urmat de codul de identificare fiscală.

În acest scop, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a atribuit, din oficiu, codul de înregistrare în scopuri de TVA pentru toţi plătitorii de TVA activi înregistraţi în evidenţele fiscale, la data de 1 noiembrie 2006 şi a emis certificatele de înregistrare în scopuri de TVA. Pentru a ridica certificatul de înregistrare în scopuri de TVA, contribuabilii trebuie să se prezinte la organul fiscal în a cărui evidenţă sunt înregistraţi.

Modificarea codului de plătitor de TVA în cod de înregistrare în scopuri de TVA a necesitat modificarea atributului fiscal R în prefixul RO, codul de identificare fiscală al contribuabilului (CUI, cod de înregistrare fiscală) rămânând neschimbat. Pentru verificarea validităţii codului de înregistrare în scopuri de TVA, persoanele impozabile pot accesa site-ul Ministerului Finanţelor Publice, portalul ANAF, domeniul VIES.


Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase