Cofinanţează Parcul Industrial

Primăria împrumută bani pentru a cofinanţa 50% din proiectul de infrastructură în Parcul Industrial.

Municipalitatea locală va contracta un credit în valoare de 10,36 milioane de euro, pentru parcul Industrial Eurobusiness. Subiectul s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului local de joi, proiectul de hotărâre primind acceptul tuturor consilierilor. Banii reprezintă confinanţarea proiectului „Crearea unei infrastructuri de afaceri în municipiul Oradea şi asigurarea cu utilităţi publice a Parcului Industrial Eurobusiness Oradea”, pe care Primăria îl va depune spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional (2007 – 2013), Axa prioritară 4 – Sprijinirea Mediului de Afaceri. Proiectul va fi implementat în două etape, valoarea totală a acestuia fiind de aproape 20 milioane de euro, din care contribuţia Primăriei reprezintă 50%, iar cealaltă jumătate urmează să fie obţinută prin fonduri nerambursabile.

Sub 30% din venituri

Perioada de rambursare a creditului pe care Primăria îl va contracta este de 15 ani, cu o perioadă de graţie de trei ani.

Conform estimărilor municipalităţii, nivelul maxim de îndatorare va atinge 18,27%, în 2013, iar prognoza pentru anul următor este de 9,17%, pentru ca în 2011, acesta să crească la 14,64%, fără să se depăşească, însă limita legală de 30% din veniturile proprii bugetului local.

Mălina Pop0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !