Colaborare intre autorităţile judiciare

1Comentariu
ORADEA - Magistraţii romani vor putea colabora mai uşor cu autorităţile judiciare din alte state. Procurorii şi judecătorii pot face audieri prin videoconferinţe, pot cere informaţii despre conturi sau pot declanşa proceduri de interceptare.

Începând cu data de 1 decembrie a intrat in vigoare, Convenţia din 29 mai 2000 privind asistenţa judiciară reciprocă în materie penală între statele membre ale Uniunii Europene şi Protocolul adiţional la aceasta, din 16 octombrie 2001.
Ca urmare, autorităţile judiciare din România vor putea comunica în mod direct cu cele din alte state membre ale Uniunii Europene referitor la transmiterea cererilor de asistenţă judiciară şi la comunicarea prin poştă, direct către destinatar, a actelor de procedură. Tot începând cu această dată judecătorii şi procurorii vor putea comunica direct cu autorităţile judiciare din alte state membre UE, fără a mai fi necesară intermedierea prin Ministerul Justiţiei sau prin Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Convenţia mai reglementează forme moderne de asistenţă judiciară, precum audierile prin videoconferinţă, anchetele sub acoperire, livrările supravegheate, interceptările de telecomunicaţii.

Minor, urmărit general prins de frontierişti

Salonta (G.A.) – Un minor, dat în urmărire generală, a fost depistat de poliţiştii de frontieră salontani în urma unui control de rutină efectuat în incinta gării din localitate.

„În cursul după-amiezii de luni, în urma unui control efectuat asupra pasagerilor care se aflau în incinta staţiei CFR Salonta pe linia depistării persoanelor date în urmărire generală şi care se sustrag executării pedepselor, a fost depistat Marcel C. de 16 ani, domiciliat în localitatea Măureni (Caraş-Severin), care nu-şi putea justifica prezenţa în zonă”, a declarat subcomisar Mircea Chiorean, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Oradea.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră salontani a rezultat că minorul figura ca dat în urmărire generală de către I.P.J.Caraş-Severin, fiind dispărut de la domiciliu. „Imediat, s-a luat legătura cu lucrătorii I.P.J. Caraş-Severin, urmând ca cel în cauză să fie predat unei escorte din cadrul acestui inspectorat în vederea luării măsurilor legale care se impun”, a precizat subcomisarul Mircea Chiorean.

Georgiana Anghel1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor