Colaborare pentru o muncã protejatã

Relatiile de muncã se vor desfãsura în Bihor în conditii din ce în ce mai bune. Sau cel putin asa ar trebui sã se întâmple. La asigurarea respectãrii legislatiei vegheazã nu doar institutiile specializate, ci si altele, ale cãror domenii de activitate coincid în anumite puncte cu cele ale Inspectoratului Teritorial de Muncã (ITM) Bihor.

Din septembrie 2005 si pânã în prezent, ITM Bihor a încheiat patru protocoale de colaborare cu diverse institutii, de la Biroul Judetean pentru Strãini Bihor si pânã la Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Bihor. „Avem rezultate bune, în special în urma colaborãrii cu IJP”, a precizat Liviu Lupea, inspector -sef la ITM Bihor. Acesta a apreciat interventia rapidã a organelor de politie, atunci când circumstantele au cerut-o. „Au rãspuns imediat apelului nostru”, a spus Liviu Lupea.

Minorii, protejati

Pentru a reduce la minim exploatarea minorilor prin muncã, ITM Bihor s-a implicat într-un protocol de colaborare mai amplã, semnat între Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Bihor, IJP Bihor, Inspectoratul Judetean Scolar Bihor si Directia de Sãnãtate Publicã Bihor. „Scopul acestui protocol îl constituie optimizarea combaterii exploatãrii copiilor prin muncã, precum si monitorizarea celor mai grave forme de muncã a copiilor”, a spus inspectorul – sef ITM Bihor.

În luna februarie, ITM Bihor a marcat colaborarea cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bihor, prin semnarea unui nou protocol. Cel mai recent din seria celor patru protocoale este cel încheiat în luna aprilie, cu IJP Bihor.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !