Colaborare universitară Oradea-Debrecen

Colaborare universitară Oradea-Debrecen
ORADEA – Universitatea din Oradea a primit, în această dimineaţă, vizita conducerii Universităţii din Debrecen compusă de rectorul universităţii prof. Fesus Laszlo şi directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale Turi Gabor.

Oaspeţii maghiari au fost primiţi de rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, alături de prorectorii Elena Bonchiş, Teodor Jurcuţ, Iacob Hanţiu, secretarul ştiinţific Sorin Curilă şi prof.univ.dr. Ioan Horga.

Întâlnirea dintre cele două structuri de conducere ale universităţilor a avut două obiective majore: extinderea relaţiilor de colaborare şi identificarea unui mecanism de lucru între cele două instituţii pe de o parte şi semnarea unui acord de colaborare între universităţile din Trento, Genova, Udine, Oradea şi Debrecen.

„Motivul principal pentru care facem această vizită este că dorim să îmbunătăţim colaborarea dintre cele două instituţii academice prin extinderea acordurilor de parteneriat deja existente” a declarat rectorul Universităţii din Debrecen prof. Fesus Laszlo.

Acord trilateral
„Este extrem de binevenită iniţiativa de a extinde colaborările cu universitatea noastră, şi sunt convins că întâlnirile semestriale dintre structurile de conducere ale celor două universităţi vor fi un prilej oportun pentru schimburi de experienţe în toate domeniile de activitate” a subliniat rectorul Cornel Antal. Protocolul de colaborare trilateral româno-italiano-maghiar, prin care se doreşte crearea unei reţele interuniversitare, a fost semnat azi de rectorii universităţilor din Oradea şi Debrecen.

În zilele următoare acordul urmează să fie trimis şi către celelalte trei universităţi din Italia. Scopul reţelei va fi realizarea unui schimb de profesori şi cercetători în vederea desfăşurării de activităţi didactice şi de cercetare, schimb administrativ şi tehnic, participarea comună la târguri internaţionale pentru a face cunoscută activitatea reţelei universitare, propunerea de proiecte de analiză, programare şi dezvoltare pe care cele cinci universităţi să le pună în practică.

La finalul întâlnirii a fost stabilită o vizită a delegaţiei Universităţii din Oradea la Universitatea din Debrecen, întâlnire programată pe finalul lunii iunie.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !