Colectare de DEEE in 50 de localitati din Bihor

De Simona Albinaru
1Comentariu
Colectare de DEEE in 50 de localitati din Bihor
În perioada 16 iulie -10 septembrie în 50 de comune şi oraşe din Bihor se va desfăşura o amplă campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Acţiunea este organizată de către Asociaţia ECOTIC Cluj Napoca şi Bene Internaţional Oradea în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor.

Organizatorii campaniei îşi propun în primul rând să vină în sprijinul administraţiilor publice locale care au rolul de a susţine colectarea selectivă a deşeurilor în unităţile teritorial-administrative pe care le reprezintă. Deţinătorii de astfel de deşeuri din oraşele şi comunele în care se desfăşoară această campanie au ocazia, în premieră, de a preda DEEE pe care le deţin către un reciclator specializat, evitându-se astfel abandonarea acestora în spaţii neautorizate sau amestecarea cu deşeurile menajere.

„Menţionăm faptul că o parte din aceste deşeuri pot să conţină materiale şi substanţe periculoase: uleiuri, freoni, metale grele, etc. Predarea acestor deşeuri nu presupune costuri pentru deţinătorii acestora. Legislaţia românească prevede o ţintă naţională de 4 kg/ cap de locuitor/an, precum şi obligaţia autorităţilor administraţiei publice locale de a organiza colectarea DEEE cu o frecvenţă trimestrială”, a precizat Manuela Moldovan, directorul APM Bihor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor