Colecţie cu dubluri

Excelenta în muzica, în cadrul Galei organizate de Primaria Oradea, are doi laureati în acest an. S-au dat doua diplome, doua statuete, doua buchete de flori si doua plicuri a câte 30 milioane de lei.

Juriul categoriei, condus de Marian Boboia, directorul Scolii Francisc Hubic, s-a declarat incapabil sa aleaga între doi propusi de valoare egala, dupa propriile-i spuse – Romeo Râmbu si Denes Sandor.

„Romeo Râmbu este un dirijor de o calitate ireprosabila. În cei 42 de ani de activitate, câti are acum, secretarul literar Denes s-a facut un om aproape indispensabil pentru Filarmonica. Nu am putut sa-i despartim”, justifica presedintele de juriu situatia.

Faptul ca unul dintre ei ar putea fi sustinut de comunitatea maghiara, iar celalalt de… gradul de rudenie cu primarul Petru Filip nu au contat, sustine Boboia. „Personal nu cunosc legaturile de rudenie ale lui Romeo Râmbu, deci nu au contat”, spune Boboia.

Serviciul Comunicare si Mass-Media, organizatorul Galei, a comandat cu o statuie în plus de la bun început, pentru a preîntâmpina evenimentele neplacute, fapt ce s-a dovedit, în final, o masura de prevedere utila.

Cristina Ghilea

Taguri: