Colecţionar pasionat de roci

De Camelia Busu
Colecţionar pasionat de roci
© Eşantioanele au trezit interesul vizitatorilor
În holul Bibliotecii Universităţii Oradea se pot admira eşantioanele adunate de Bogdan Mărginean.

Oamenii cu pasiuni frumoase trebuie încurajaţi. Cu atât mai mult când aceste pasiuni ies din lumea virtuală şi sunt puternic înrădăcinate în lumea reală. De aceea, Facultatea de Geografie, Turism şi Sport a devenit luni seara gazda unei expoziţii cu eşantioane de rocă, eveniment organizat de studentul din anul I de master, Bogdan Mărginean, de la Facultatea de Geografie, Turism și Sport, specializarea Tourism Management and Planning din cadrul Universității din Oradea.

Lector univ. dr. Bucur Liviu şi conf. univ. dr. Mărieș Gh. Radu Emil au povestit în câtevca cuvinte despre pasiunea lui Bogdan. Sâmburele pasiunii pentru roci s-a născut pe vremea când avea doar nouă ani, cu prima vizită la Baia Mare, la Muzeul de Mineralogie. De atunci, toate drumeţiile sale în munţi s-au încheiat cu câte o „recoltă” de câteva kilograme de roci. Dacă atunci când era mic rămânea fără bolovani când mama considera că locul lor este afară, acum problema a devenit doar de spaţiu disponibil pentru expunerea eşantioanelor.

Bogdan, susţinut de părinţi şi prezentat de lector univ. dr. Bucur Liviu FOTO: C.B. Bogdan, susţinut de părinţi şi prezentat de lector univ. dr. Bucur Liviu ©

Bogdan iubeşte natura, iubeşte rocile, lucru care se simte din felul în care le descrie, amintindu-şi de fiecare cum a ajuns în colecţia sa. Pentru a putea fi admirate de cât mai mulţi, eşantioanele vor fi expuse timp de două săptămâni în holul Bibliotecii Universităţii din Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !