Sedinta Colegiului Prefectural la Beiuş

Reactualizat la:
4Comentarii
Sedinta Colegiului Prefectural la Beiuş
Miercuri, 25 noiembrie, pentru a patra oară a avut loc şedinţa Colegiului Prefectural al judeţului Bihor în teritoriu.

De această, prefectul şi directorii de deconcentrate şi-au dat întâlnire la Beiuş.

Şedinţa, desfăşurată în prezenţa prefectului Claudiu Pop, a şefilor de servicii deconcentrate ale judeţului şi a primarilor din zona municipiului Beiuş, a avut următoarea ordine de zi: Informare privind realizarea în anul 2015 a atribuțiilor pe care le are Garda Forestieră Oradea în domeniul controlului silvic și cinegetic şi prezentarea actelor normative cu incidență în avizarea / autorizarea pe linia securității la incediu a construcțiilor și amenajărilor efectuate sau în curs de proiectare ori executare.

Primul punct a fost prezentat de către Inspector şef Antal Maria, analizând activitatea recentă a Gărzii Forestiere, precum şi a Legii nr. 46/2008 -Codul silvic, intrată în vigoare în august a.c.

La cel de-al doilea punct de pe ordinea de zi, generalul de brigadă Ioan Baş, inspectorul şef al ISU Bihor, a prezentat pe larg modificările privind actele normative cu incidență în avizarea şi autorizarea pe linia securității la incediu a construcțiilor și amenajărilor, în virtutea OUG 52/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, apărută după evenimentele tragice de la clubul Colectiv din Bucureşti. În acest sens, organele de control ale ISU vor putea dispune, pe lângă amenzi aplicate agenţilor economici care nu sunt conforme, şi închiderea construcţiilor, amenajărilor sau a punctelor de lucru care prezintă deficienţe de proiectare sau execuţie care vizează prevenirea incendiilor.

Starea lucrarilor la DN 76

La capitolul diverse, primarii din zonă au adresat întrebări ce au vizat mai ales probleme legate de legislaţia fondului funciar, finanţările din agricultură, probleme punctuale privind autorizarea şi avizarea construcţiilor pe linia securităţii la incendiu, precum şi “veşnica” problemă –DN76.

Din declaraţia prefectului Claudiu Pop, situaţia pe DN 76 se poate considera bună pe tronsonul Oradea-Bitii, unde s-a trecut la finalizarea aplicării stratului de asfalt de uzură. Mai puţin bine stau porţiunile Bitii- Beiuş, precum şi Beiuş-Ştei, Ştei –Criştior, pentru care, în această iarnă se va analiza oportunitatea aplicării metodei de reciclare a asfaltului, folosită pe tronsonul dinspre Oradea.

Şedinţa Colegiului Prefectural a fost o ocazie oportună de a avea un contact nemijlocit al conducătorilor comunităţilor din zonă cu factorii de decizie de la nivel de judeţ, ceea ce este o bună premiză pentru alte şedinţe similare organizate în teritoriu.

Kovács Zoltán4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor