Şcoli răscumpărate de Minister

Şcoli răscumpărate de Minister
ORADEA/ BIHOR - Ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei, a susţinut marţi o videoconferinţă cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare din ţară în cadrul căreia a abordat şi problema achizionării unor imobile şi terenuri unde au funcţionat şcoli.

„La propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor vor fi achiziţionate după retrocedare cinci unităţi şcolare din tot judeţul”, ne-a informat Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

Guvernul a alocat fonduri pentru răscumpărarea terenurilor ocupate de acestea în valoare totală de 31,656 de milioane de lei, dintre care, în întregul Bihor, urmând să ajungă 2,71 de milioane lei. Dintre cele cinci unităţi şcolare trei se regăsesc în Oradea, iar restul de două sunt localizate în Aleşd.

Proprietarii sunt de acord

Primăria a negociat cumpărarea terenului de sub Grădiniţa 25 din strada Zalăului, în suprafaţă de 1.500 mp. Un al doilea obiectiv pe care vor fi cheltuiţi banii de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului este terenul Grădiniţei 51, din strada Delfinului. În suprafaţă de 3063 mp, acesta a fost negociat la valoarea de 954.000 ron, spune viceprimăriţa Biro. Acestor două obiective li se adaugă răscumpărarea unei bune părţi din terenul de sport aparţinân Şcolii cu clasele I-VIII „Andrei Mureşanu”, din Oradea.

Imobilele vor fi achiziţionate prin contracte de vânzare-cumpărare în urma negocierii directe cu proprietarii, bunurile cumpărate de la proprietari urmând a trece în domeniul public al comunelor, oraşelor sau municipiilor. „În Bihor, spre deosebire de alte judeţe, nu am avvut probleme cu proprietarii, acetia fiind de acord să vândă imobilele retrocedate de stat”, susţine Daniel Negrean.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !