Şcolile decid recuperarea

Fiecare unitate scolara va stabili individual programul de recuperare a orelor pierdute în perioada 7-28 noiembrie. Decizia a fost luata miercuri de comisia paritara formata din reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Bihor (ISJ) si ai Sindicatului Liber din Învatamânt Bihor.

Recuperarea se va face pe baza unui program stabilit de conducerea scolii, a liderilor sindicali, parintilor si a elevilor. Programul trebuie realizat în asa fel încât recuperarea orelor sa nu suprasolicite elevii sau sa le afecteze vacantele.

Orele recuperate vor fi trecute în condica, pentru ca dascalii sa poata fi platiti. De asemenea, programul va sta la baza justificarii platilor facute pentru luna noiembrie, va fi asumat de fiecare cadru didactic, iar celor care nu-l vor respecta le vor fi retinute sumele aferente din salarii. „Recuperarea se va face în functie de profilul fiecarei scoli. Ar fi de preferat ca elevii sa nu fie chemati sâmbata, dar cu siguranta vor fi exceptii acolo unde nu se poate altfel”, spune Daniel Negrean, purtatorul de cuvânt al ISJ Bihor.

Ioana Iuhas