Şcolile din Aleşd devin europene

Şcolile din Aleşd devin europene
ALEŞD – Începând cu acest an, din cauza restructurărilor care au loc în învăţământ, Şcoala Generală cu clasele I-VIII din Aleşd „Şerban Constantin” a preluat şi unităţile şcolare din localităţile Peştiş, Tinăud şi Pădurea Neagră, precum şi unităţile preşcolare din localităţile sus amintite, cât şi pe cea din Aleşd.

În acest moment, la aceste unităţi şcolare şi preşcolare învaţă un număr de 1.264 de elevi, respectiv 191 preşcolari.
Alina Buzle, directoarea Şcolii Generale din Aleşd, ne-a declarat că în acest an se află în curs de derulare mai multe proiecte, cele mai importante fiind construirea unei noi grădiniţe în localitatea Peştiş, în valoare de 350.000 RON, cu fonduri primite de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, construcţie care va fi finalizată până la sfârşitul acestui an, pentru a putea fi dată în folosinţă la începutul anului 2008. Un alt proiect foarte important în curs de execuţie, în Aleşd de această dată, este construirea unui nou local de şcoală, în incinta Şcolii Generale cu clasele V-VIII. Noul corp de clădire are 12 săli de clasă destinate elevilor care învaţă în acest moment în două unităţi şcolare care au fost revendicate şi retrocedate vechilor proprietari, respectiv Biserica Romano-Catolică şi Biserica Reformată.

Geamuri noi
Cu ajutorul Primăriei Aleşd s-a reuşit schimbarea vechilor geamuri cu noi geamuri termopan la Şcoala Generala cu clasele V-VIII din Aleşd, lucrare în valoare de aproximativ 120.000 RON. De asemenea, o lucrare foarte importantă s-a realizat tot cu sprijinul Primăriei şi al unei firme italiene din Aleşd. Pe 21 decembrie 2006 a fost dat în folosinţă un nou sistem de încălzire, atât de necesar la Pădurea Neagră. Din fondurile comitetelor de părinţi şi din bugetul local, la începutul acestui an s-au reparat şi renovat grupurile sanitare din unitaţile şcolare şi preşcolare din Aleşd.
În ceea ce priveşte materialele didactice, directoarea Alina Buzle ne-a informat ca s-a reuşit cu ajutorul fondurilor primite de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării achiziţionarea de materiale pentru biblioteca şcolară în valoare de 9.479 RON, material sportiv (5.671 RON), material didactic pentru cabinetul de fizică în valoare de 3.453 RON şi mobilier pentru toate grădiniţele în valoare de 20.000 RON.

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !