Şcolile, înnoite, cu bani locali

Şcolile, înnoite, cu bani locali
Lucrările de reparaţii în şcoli se află pe ultima sută de metri. În unele, elevii vor păşi în prima zi de şcoală în şantier. Imagini  | Video: Viceprimarul pe şantierul de la Gojdu Video

Lucrările de reparaţii şi modernizări în şcolile orădene sunt aproape de final. Stadiul lucrărilor a fost prezentat luni, de viceprimarul Gheorghe Carp, de la Primaria Oradea.

Nu toate unităţile de învăţământ îşi vor aştepta elevii cu lucrările gata, copiii urmând să petreacă prima zi de şcoală în şantier în unele licee. În această situaţie se află Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan”, unde s-au montat în aceast vară lambriuri, uşi şi ferestre la bucătărie, s-au modernizat sălile de clasă, însă zugrăvelile pe casa scării şi pe coridoare sunt în toi. Lucrările vor trebui finalizate până în 18 octombrie. „A existat o contestaţie la licitarea lucrărilor, soluţionată în defavoarea firmei care a făcut-o, care ne-a ţinut pe loc. Lucrările pe coridoare se vor derula în prima săptămână de şcoală, în schimb cantina va fi gata până la începerea şcolii, iar interioarele sunt finalizate, astfel încât să fie asigurate condiţii pentru activitatea copiilor”, a explicat Horia Jarca, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea. Pentru lucrările de reparaţii la Liceul „Iosif Vulcan” Primaria Oradea a alocat aproape 140.000 de lei în acest an, şcoala nebeneficiind de vreun alt sprijin financiar de la bugetul de stat.

 

Reparaţii capitale

 

De altfel, singura unitate de învăţământ care „s-a bucurat” în 2009 de bani de la bugetul de stat este Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, căruia i-au fost alocaţi 100.000 de lei pentru lucrari imobiliare, la care se adaugă peste 1,5 milioane de lei asiguraţi de le bugetul local. „În această vară, au fost făcute lucrări de renovare în 55 de săli de clasă, laboratoare, cabinete, birouri şi în sală profesorală. În interior lucrarea a fost foarte amplă, s-au schimbat pardoseli, geamuri, uşi, reţea de internet, iar în exterior este în faza de finalizare faţada clădirii. Cea interioară, din curte va fi gata în anul următor conform contractului, iar coridoarele vor fi renovate în vara anului viitor”, a declarat Viorel Mititean, directorul unităţii de învăţământ.

La Şcoala cu Clasele I-VIII „Oltea Doamna”, au fost făcute reparaţii capitale în 10 săli de clasă şi grupuri sanitare: zugrăveli, raşchetarea pardoselilor şi montarea de lambriuri.

Liceul de Artă a suferit transformări radicale, prin reparaţiile capitale ale acoperişului, faţadei, ale instalaţiilor electrice, sanitare, termice şi prin amenajările interioare (zugrăveli şi montarea de gresie antiderapantă pe coridoare).

Primaria Oradea a alocat iniţial, în acest an, pentru repraţiile din unităţile de învăţământ, 12,9 milioane de lei, însă după rectificarea negativă din august, suma s-a diminuat la 10,3 milioane de lei.

Mălina Pop0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !