Şcolile, modernizate pe banii UE

Liceul Lorantffy Zsuzsanna
Liceul Lorantffy Zsuzsanna
Trei şcoli orădene vor fi reabilitate prin fonduri structurale. Costuri: 24 milioane RON.

Trei unităţi de învăţământ orădene vor fi în curând reabilitate, prin foduri structurale, ca urmare a cîştigării proiectelor depuse de municipalitatea orădeană la Agenţia de Dezvoltare Nord Vest, prin Programul Operaţional Regional. Cele trei unităţi de învăţământ sunt: Şcoala cu clasele I-VIII „Avram Iancu”, Liceul Teologic Reformat „Lorantffy Zsuzsanna” şi Liceul Teologic Romano Catolic Szent Laszlo. Recent, a fost depus şi proiectul tehnic de execuţie pentru demararea lucrărilor.

Finanţarea celor trei proiecte este asigurată în cea mai mare parte din fonduri structurale: 85% sunt cheltuieli eligibile, 13% reprezintă contribuţia de la bugetul de stat şi 2% contribuţia de la bugetul local.

Faţă nouă a şcolilor

La Şcoala Avram Iancu vor fi modernizate şi dotate două corpuri de clădire (B şi C), se va face racordarea la reţeaua orăşenească de canalizare, se va suplimenta numărul sălilor de clasă cu trei, va fi construită o sală multimedia, un cabinet medical, unul de consiliere psihologică, de logopedie şi o cabină pentru poartă. Proiectul este în valoare totală de 8.212.547 lei.

În incinta Liceului Lorantffy Zsuzsanna vor fi extinse reţelele de canalizare, sanitare şi electrice, se va recompartimenta laboratorul de biologie – chimie, se vor amenajarea vestiarele şi grupurile sanitare şi se vor înfiinţa trei noi săli de clasă, lucrări care necesită 7.640.096 lei.

La Liceul Szent Laszlo se vor moderniza, printre altele, laboratoarele, se vor reabilita cabinetele şi grupurile sanitare şi va fi montat un lift pentru persoanele cu handicap. Proiectul valorează opt milioane de lei.

Şi pentru „Lazăr”

Primăria a depus la finalul lunii iunie un alt proiect pentru reabilitarea Liceului Aurel Lazăr, care se află acum în curs de evaluare. „Dorim înfiinţarea unei săli de sport la parterul clădirii, urmând ca sălile de la parter să fie mutate la etaj, iar căminul-internat situat la ultimul nivel să fie extins prin mansardare. Vrem, de asemenea, să facem lucrări de modernizare a finisajelor, a tâmplăriilor, a pardoselilor, dotarea laborarele cu aparatură şi schimbarea mobilierului din sălile de clasă”, a explicat Marcel Boloş, directorul Direcţiei de Dezvoltare Durabilă a Primăriei.

Malina Pop0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !