Şcolile orădene intră în renovare

1Comentariu
Şcolile orădene intră în renovare
ORADEA - În 58 de unităţi de învăţământ orădene se efectuează în prezent lucrări de reparaţii curente, suportate din bugetul local, în valoare totală de aproape 1,5 milioane lei. Dintre acestea, 28 sunt grădiniţe, 15 şcoli generale, iar restul sunt licee şi colegii.

Reparaţii capitale

 

Alte lucrări de reparaţii, cele capitale, au fost etapizate, deoarece o dată cu rectificarea negativă de buget, nu mai există surse de finanţare de la bugetul local. Ele vor fi realizate doar dacă sosec bani de la ministerul de resort.

„În prima etapă se vor efectua lucrări de reparaţii capitale în 24 de unităţi de învăţământ, în valoare totală de 6,6 milioane lei. Acestea sunt prioritare pentru municipiul Oradea, finanţarea pentru efectuarea lor fiind solicitată de la ministerul de resort. În cazul în care nu se va primi niciun răspuns de la minister, se va încerca o realocare de fonduri în acest sens” declar[ viceprimarul Biro Rozalia.

În a doua etapă vor fi incluse Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” şi Liceul de Artă, cu lucrări de 5,6 milioane lei. Alte trei instituţii de învăţământ intră în a treia etapă, şi anume Campusul Şcolar, Grădiniţa nr. 60 şi Grădiniţa nr. 1. Acestora le sunt alocate 8 milioane lei.

În ultima etapă se vor executa reparaţii la alte 23 de unităţi de învăţământ, în valoare de 4,7 milioane lei.

 

Carmen Brehoi1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor